Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
CB66'eren kan sejles af to mand, optimalt er dog en besætning på tre personer.Foto: CB66-klubben

CB66-klassen har fået et godt greb i Hornbæk - fire lokale både deltager ved weekendens DM

Den hurtige sportsbåd vinder frem. I øjeblikket er Hornbæk epicenter for udviklingen, hvor også årets danmarksmesterskab fredag til søndag afvikles. 14-15 korte op-ned-sejladser er på programmet.

Af Sara Sulkjær |

Hurtig og moderne med et enkelt set-up med gennaker på bovspryd, selvslående fok, kappestorsejl og alle trim ført til cockpittet. CB66'eren har i den grad fået vind i sejlene.

Når klassen i weekenden skal finde årets danmarksmester er det derfor med 15 danske og svenske både på startlinjen, heraf er de fire fra de lokale DM-værter fra Hornbæk.

Nye CB-sejlere er velkomne i femte båd

Siden sidste sommer har CB66-klassen fået et godt greb i Øresunds-klubben, hvor en mindre flåde af CB66-klassen er ved at finde fodfæste med to nyerhvervede både sidste år og endnu to både her i sommer - og måske en femte sågar er på vej:

- Har man nogle tanker om at anskaffe sig båd, men samtidig ikke vil stå alene om denne udfordring, så er der rig mulighed for nu at komme med fra starten i den nye flåde i Hornbæk, ha’ en masse sjov sammen og hjælpe hinanden med tips og tricks, forklarer Gitte Louise Juhl, CB66-sejler i Hornbæk, til Minbaad.dk.

For interesserede er det muligt at kigge nærmere på de hurtige sportsbåde under weekendens DM, der sejles med intense, korte sejladser på op-ned-baner. Arter vejret sig, forventer arrangørerne, at baneleder Henrik "Hønse" Paulsen fra Hornbæk får lov at skyde 14-15 sejladser i gang på de tre dage, som eventen varer.

Program for DM-stævnet

Fredag: Sejladserne starter kl. 13. Efter dagens sejladser vil der være generalforsamling for Dansk CB66 Klub med efterfølgende ginbar og beach-party

Lørdag: Sejladserne starter kl. 10 

Søndag: Sejladserne starter kl. 10. Præmieuddelingen finder sted omkring kl. 15 ved sejlklubben på Hornbæk Havn

Læs mere om CB66-klassen her.

content-loader
content-loader
content-loader