Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nausikaa kom hurtigt under Storebæltsbroen, den kan ellers godt være en gyser. Foto: Nausikaa
Kapsejlads
X-41 Dixi fredag aften.

Mange bomninger under Storebæltsbroen i Sjælland Rundt - måske i mål på søndag

Det er ingen overdrivelse, at Sjælland Rundt i år er til den stille side. Til gengæld er der fladt vand når der skal laves mad, nogen leder efter vindhuller og andre træner spilerbomninger. Katrine fra Helsingør har talt med tre skippere her til eftermiddag, der alle nyder Sjælland Rundt.

 

Af Katrine Bertelsen/Sjælland Rundt Sailing Week |

Det har været en meget stille nat for de fleste sejlere, til årets Sjælland Rundt. Heureka, en Athena 34 med skipper Niels Kjøng fra Hellerup Sejlklub og besætning, har netop passeret Agersø og de skyder en god fart, alt taget i betragtning. 

- Vi går lige nu 5 knob over grunden, vi har halv vind til foran for tværs, omkring 3 m/sek. og spileren er oppe, fortæller Niels Kjøng, der på nær enkelte år, har sejlet Sjælland Rundt siden 1973.

Middagsmaden, en god omgang chili con carne blev indtaget ved Sjællands rev, på fuldstændig fladt vand. Natten blev stille på Heureka, med mange bomninger under Storebæltsbroen, og de havde alt mellem 0 - 5 m/sek. Men humøret er højt, alle er vågne og hygger sig. De regner med at komme i havn omkring lørdag middag. 

Måske i mål søndag

Om bord på Nausikaa, en Albin 78 Cirrus fra Øresunds Sejlklub Frem, sejler skipper Gry Sørensen og tre gaster. De har netop passeret Storebæltsbroen, og gå ca. 4 knob. Selv om vejret er til den stille side, fejler entusiasmen og humøret ikke noget. 

- Vi bevæger os da, og vores tid er bedre end sidste år, fortæller Gry Sørensen. – Vi har i snit gået 4-5 knob ned gennem Storebælt så vi er ved godt mod. Vi har det sjovt, selv om vi blev lidt frustrerede over manglende vind ved Snekkeløbet, hvor vi måtte krydse lidt. Det stille vejr gav også mulighed for en god middag, med pizza i omnia-ovnen til forret og tunmousse med syltede tomater til hovedret.

- Sidste år krydsede vi enormt meget, men i år har vi sejlet for spiler det meste af tiden, og det er god træning, slutter Gry Sørensen.

Nausikaa håber at de når i mål lørdag, men måske er søndag mere realistisk.

Kan man reparere vindhuller?

Erik Stannows Dixi4 ligger ud for Knudshoved Odde, og er lige nu nr. 3 i sit felt.. 

- Efter en periode med nærmest vindstille ved 3-tiden i nat, hvor der var lidt opsamling kom der gang i skuden igen og ved Storebælt loggede Dixi ca. 7 knob ved 6.30-tiden, fortæller Erik Stannow. 
De er ved godt mod, natten var udramatisk men lang og stille.

- Vi fandt et par vindhuller, og dem prøver vi nu at reparere, griner Erik Stannow.

Meget stille i Køge Bugt og Øresund

Den første båd i ORC-feltet er netop gået i mål. White Shadow, en Landmark 43 fra Norge har gennemført en imponerende sejlads, langt foran de andre både. Men også norske Wild One, en Pogo 12,5, nærmer sig mållinjen. Resten af ORC-feltet kæmper en brav kamp i Køge Bugt og Øresund, hvor vinden er meget skiftende, så farten ligger på alt fra 0 til 5 m/sek. 

De 16 både der valgte ”kun” at sejle Anholt Rundt er også snart i mål, og der er nogenlunde vind i Kattegat. Forrest ligger Jan Møller fra Rungsted Sejlklub i sin Frers 49 ”Dream On”. Han har passeret ved Gilleleje, men har nok nogle timer igen før han når i mål i Helsingør. 

Kun 6 både er indtil videre udgået.

Følg sejladserne på TracTrac her. sjaellandrundt.dk/

content-loader
content-loader
content-loader