Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
58 timer rundt om Sjælland. Fynboerne var seje og holde ud, mens mange af deres konkurrenter bukkede under i varmen og vindstille. Fotos: J/112
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

J/112 skipper Remi Provost fra Kerteminde smed anker for ikke at drive i T-rute under Sjælland Rundt

- Det var en hård udfordrende Sjælland Rundt i 2023 på 58 timer. Omkring Røsnæs lå vi og rodede rundt i strøm og ingen vind, så vi måtte have ankeret ud, for ikke at drive ud i T-ruten, forklarer løbsvinder Remi Provost blandt andet til minbaad.dk. Få J/112 skipperens rapport.

 

Af Troels Lykke |

Vi spurgte Remi Provost om turen Sjælland Rundt 2023, bagbord rundt i meget let luft. Her svarer J/112-skipperen på Joy, der var løbsvinder og 6. båd i mål på stor bane, 232 sømil gennem Grønsund:

Turen tog 58 timer, det var hårdt, men på den gode måde, da humøret var højt. Letvindssejlads kan jo suge motivationen ud af de fleste. Vi havde en rigtig god start, det er altid vigtigt. Vi holdt os tæt ved land, det så ud til at være et godt valg.

Vi accelerede godt med den store gennaker, og fik ret hurtigt etableret afstand til de fleste i vores løb. Dem vi holdt mest øje med og jagtede var Dixi i X41’eren, de holdt os på dupperne.

Vi havde selv Quokka i GS43 og Mass i J/122 til at ånde os i nakken konstant. Det er jo større både, så vi frygtede lidt at de ville få overtaget på et tidspunkt.

Omkring Røsnæs lå vi og rodede rundt sammen med dem i strøm og ingen vind, så måtte have ankeret ud, for ikke at drive ud i T ruten.

Slaget stod i Smålandsfarvandet

Derefter ned mod Storebæltsbroen i fin fart, videre igennem Agersø Sund, hvor vi slap fint igennem. (Se video fra båden i fin vind. red.)

Slaget stod for alvor i Smålandsfarvandet, her søgte vi meget sydover, for at finde den vind der stod der, det var en god beslutning.

Efter Møn kunne vi ikke længere se vores konkurrenter, så nu var det Jan Hansen i hans nye racer vi brugte som primær motivation til at holde os i gang.

Fin vind ved lufthavnen

Vi fandt nogle vind striber, og lykkedes at komme fint op i Øresund. Op igennem Sundet havde vi fin vind (ved bl.a. lufthavnen. red.), og sloges lidt med IRC42’eren fra de størstes løb, indtil vi godt trætte kom til Helsingør.

Skal tilføjes at vi skiftede sejl over 60 gange, for at sejle optimal VMG hele tiden, forklarer Remi Provost.

122 både var tilmeldt sejladsen. - se super galleri fra Sailing.pics

Læs mere sjaellandrundt.dk/ - resultater

Besætning på J/112eren Joy fra Kerteminde Sejlklub

Remi Provost - skipper
Gaster:
Casper Hamdrup
Lykke Friis
John Nielsen
Andreas Kristiansen
Benedikte Soja
William Schmidt
Thomas Lund Hansen
Rasmus Varto Riber Jensen

content-loader
content-loader
content-loader