Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev hængt igennem torsdag i Middelfart i Melges 24eren, hvor to amerikanere er i front. Fotos: Mick Andersen/Melges 24 VM
Kapsejlads
Foto: Mick Anderson
Kapsejlads
Foto: Mick Anderson

Melges 24 VM i Middelfart: Norske Amatører sætter proffer på plads - men amerikanere stadig i front

De svære forhold med let og springende vind i Middelfart fortsætter. Tre norske amatørbesætninger knækkede koden først og gav profferne baghjul i sejladsområdet syd for Fænø. Bedste dansker er Peter Havn på en 22. plads blandt de 47 Melges 24ere.

Af Mick Anderson, Middelfart |

MIDDELFART: De knap 240 sejlere, som i disse dage kæmper om VM-guld i Middelfart, måtte torsdag hive alle værktøjer op af den taktiske værktøjskasse for at finde den hurtigste vej rundt om banen.

Overskyet, støvregn og let vind fra skiftende retninger var ingredienserne til dagens menu i sejladsområdet syd for Fænø. Men inden sejlerne fik lov til at tage for sig af retterne, måtte dagens planlagte tre sejladser udsættes, da vinden på Lillebælt forsvandt ved 11-tiden.

Norge: 1, 2 og 3

Men da skyerne lettede, drejede vinden til en sydlig retning, og med halvanden times forsinkelse kom første sejlads i gang. Og her var det tre norske amatørbesætninger, som fik håndteret de mange vindspring bedst.

- Vi fik en god start ved dommerbåden og ramte de første par vindspring helt rigtigt, og så var det ellers om at forsvare os resten af sejladsen, fortæller en glad Pål Tønnesson, som med resten af sin besætning lykkedes at vinde sejladsen med to norske amatørbesætninger på anden- og tredjepladsen.

- Det var topklasse, at se norske både med helt fremme foran de professionelle og tidligere verdensmestre, som er med her. De norske sejlere har sejlet Melges i mange år, men det var en fornøjelse at tage de tre første placeringer, siger han om sejren.

Proffer kom igen

Efter en opgivelse af anden sejlads ved andet bundmærke slog vinden lidt mere igennem, og her var det profferne, der kom helt til tops. Men kun med nød og næppe på de sidste meter af sidste lænseben.

- Vi havde set, at venstre side af mållinien var tættest på, og heldigvis lykkedes det at os snige os bagom den tyske båd, GER 697 med Marco Tarabochia ved roret, som ellers var foran os. Så vi reddede den på målstregen, griner amerikanske Drew Friedes.

Med sejren i femte sejlads og en fjerdeplads i sidste sejlads, der blev vundet af kroatiske Ante Botica og hans besætning, bringer Drew Friedes sig i spidsen for Melges 24 VM á point med sidste års forsvarende verdensmester, landsmanden Peter Duncan.

Begge besætninger har været i Middelfart i flere uger for at forberede sig bedst muligt til VM. Med seks sejladser på resultatlisten er man halvvejs gennem sejladsserien, der afsluttes på lørdag, hvor den nye verdensmester kåres på Middelfart Marina.

Der er ingen danske både i top-20, desværre. Bedste dansker er Peter Havn på en 22. plads.

Lea Vogelius stærkt dansk bud i VM i matchrace

Bare to dage efter afslutningen på VM i Melges 24 tages der hul på endnu et verdensmesterskab i Middelfart. Denne gang er det kvindernes VM i matchrace, der er tale om.

Bedste danske bud på en medalje er Lea Vogelius, der stiller til start med en ny besætning, der skal prøve at gentage succesen fra 2015, hvor der også blev afholdt både Melges VM og matchrace VM på Middelfart Marina, og hvor danske Lotte Melgaard tog guldet i en ren dansk finale. 

Resultater efter seks sejladser i Melges 24:

1. Drew Friedes (USA) - 20 point

2. Peter Duncan (USA) - 20 point

3. Chris Rast (USA) - 27 point

4. Ante Botica (CRO) - 28 point 

5. Luis Tarabochia (GER) - 33 point (bedste amatørbesætning)

 

Bedste danskere:

22. Peter Havn

29. Peter Sønderholm Grønbæk

41. Kristian Juel Thomsen

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader