Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
DS Klubfinans omfatter alene køb af J/70. Ved køb af andre bådtyper kan Dansk Sejlunions lånefond være en mulighed som led i finansieringen. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

J/70er anbefales af Dansk Sejlunion til sejlklubberne

Dansk Sejlunion peger på J/70eren for at få en homogen kerne i sportsbådsmiljøet, med en klar sammenhæng mellem Sejlsportsligaen og sejladsaktiviteter i klubberne. Møde i Aarhus i aften.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunions bestyrelse peger på J/70 som fremtidig klubbåd for de klubber, der ønsker at investere i udvikling af et attraktivt sportsbådsmiljø.

J/70 er Sejlsportsligaens båd, og ikke mindst erfaringerne herfra har spillet ind i overvejelserne.

- Den overvældende positive respons, vi har fået fra klubber og sejlere, der deltager i ligaen, har overbevist os om, at J/70 er det helt rigtige valg som klubbåd, siger Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp.

Begejstrede sejlere
- J/70 er en hurtig, moderne og udfordrende sportsbåd, der appellerer til sejlere over en bred front. Ikke mindst har en masse unge ligasejlere været ovenud begejstrede for bådens potentiale. Vi har også konstateret, at båden fungerer fra første dag og er solidt bygget, ligabådene har forsvindende få brud på grejet. Det vejer tungt i denne sammenhæng, siger Hans Natorp.

Sammen med anbefalingen følger en finansieringsmodel, der for klubberne gør båden tilgængelig på favorable vilkår. Finansieringen er forankret i det nyetablerede DS Klubfinans.

Båd på favorable vilkår
I praksis er det DS Klubfinans, der køber bådene hos producenten i Tyskland, for derefter at lease dem videre til de enkelte klubber. Efter fem år overtager klubben det endelige ejerskab af båden. Klubber med penge på kistebunden kan købe båden kontant gennem DS Klubfinans til en favorabel pris.

Også adgang til service og reservedele sker på fordelagtige vilkår - aftalt mellem producenten og Dansk Sejlunion. For den enkelte klub vil prisen for en båd afhænge af en lang række faktorer, herunder størrelse på udbetalingen samt til- og fravalg af bl.a. trailer og nye sejl.

Synergi mellem liga og klubber
Anbefaling af J/70 som klubbåd kommer i forlængelse af Dansk Sejlunions overordnede strategi om at styrke sportsbådsmiljøet i Danmark.

- Ved at pege på J/70 tager vi et skridt, som med tiden kan skabe en homogen kerne i sportsbådsmiljøet. Nok så væsentligt, så skaber vi en klar sammenhæng mellem Sejlsportsligaen og de daglige sejladsaktiviteter i klubberne, siger Hans Natorp.

- Vi tror på, at der på relativ kort tid kan opbygges et brugtmarked for J/70?eren, og det vil bringe båden endnu bredere ud blandt klubberne, siger Natorp.

Skal favne bredt
Trods valget af J/70 understreger formanden, at sportbådsmiljøet i Danmark fortsat skal favne bredt.

- Vi har etablerede miljøer for bl.a. CB66, J/80 og Melges 24. Det skal vi fortsat have, og for den enkelte klub kan der være gode argumenter for at investere i andet end J/70. Men for de klubber, der står med et åbent valg, er vores anbefaling fra nu af at investere i J/70, siger Hans Natorp.

DS Klubfinans omfatter alene køb af J/70. Ved køb af andre bådtyper kan Dansk Sejlunions lånefond være en mulighed som led i finansieringen.

Orienteringsmøde
I aften, fredag den 5. september kl. 20.00, uddyber Hans Natorp sammen med generalsekretær Mads Kolte-Olsen valget af J/70 og indholdet af DS Klubfinans. Det sker på et møde, der finder sted i Sejlsportsligaens telt på Aarhus Lystbådehavn.

Mødet handler primært om evaluering af Sejlsportsligaens første sæson. Alle sejlklubber, uanset om de er med i ligaen eller ej, er meget velkomne til at deltage i mødet.

content-loader
content-loader
content-loader