Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
- Jeg træner selv de nye c-sejlere og jeg gør en dyd ud af at beskytte sejlerne mod dårlige oplevelser, skriver Marianne Bløcher.

Faaborg Sejlklub sender nye Opti-sejlere ud med halvt sejl i blæst

- Ligger det på grænsen til at blæse for meget så sender jeg dem ud med halve sejl, skriver Opti-træner Marianne Bløcher i en kommentar til minbaad.dks blog.

Af Troels Lykke |

I Faaborg må man starte det år man bliver 8 år og for nogen kan det stadig være for tidligt. Pigerne er dog som regel bedre til at multitaske på vandet i den alder end drengene men også mere opmærksomme på farerne ved sejlads.

Sådan starter Opti-træner Marianne Bløcher i en facebook-kommentar til minbaad.dks blog om 8-årige Dagmar Lykke, der pludselig blev bange for at sejle Opti i Aarhus.

Marianne skriver videre:

Jeg træner selv de nye c-sejlere og jeg gør en dyd ud af at beskytte sejlerne mod dårlige oplevelser. Gør fra starten forældrene opmærksom på at der vil være gange hvor det blæser for meget og vi derfor vil lave alternativ aktiviteter.

Ligger det på grænsen til at blæse for meget så sender jeg dem ud med halve sejl eller leger sit on top kajakkerne istedet eller tager en hurtig tur m alle børn i rib ud til de "store sejlere" og ser på dem.

Men selvfølgelig sker det også for os at det blæser op i en regnbyge og dette taler vi også på forhånd m forældrene om.

Selvom vi til defriefing taler igennem hvad der skete på vandet og hvorfor børnene blev bange så kan det indimellem være smart med en is som motivation til at få sejlerne op på hesten igen og afsted til næste torsdags træning.

Her spiller et godt socialt netværk i sejlklubben en vigtig rolle. Men vi har også haft sejlere som er gået tidligere på "vinterferie" og er kommet tilbage med fornyet lyst og evner til foråret, så du har bestemt ikke tabt kampen endnu!

Se evt om du ikke kan få bedste-veninden lokket med til foråret, skriver Marianne Bløcher i en fb-kommentar til undertegnet.

content-loader
content-loader
content-loader