Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Landsholds-sejlere testes på Oure. Her i planken. Foto: Marie Thusgaard

Landsholdslejr på Oure var ikke en badeferie

Det hedder ikke landsholdslejr for ingenting, fortæller gast Marie Thusgaard fra 49erFX . Morgentræning kl. 7.00, fysisk test 7.30. Torsdag løbetest, fredag planketest og lørdag armhævningstests.

Af Troels Lykke |

Hvert år bliver der traditionen tro afholdt landsholdslejr i efterårsferien. Lejren foregår i den sydfynske på Skolerne i Oure Sport, Performance and Art.

Alle danske ungdomssejlere og alle landsholdssejlere deltager i lejren. I år var vi omkring 130 sejlere, og det var fedt at være sammen med nogle af de sejlere vi ikke ser så tit.

Sådan skriver Marie Thusgaard, 49erFX-sejlere fra Aarhus Sejlklub på Ida Marie Baad og Marie Thusgaards blog

Det hedder ikke landsholdslejr for ingenting. Der er morgentræning/opvarmning kl 7.00, efterfuldt af fysisk test 7.30. Torsdag var det løbetest, fredag var det planke tests og lørdag var det armhævningstests.

Efter testene var der lige plads til morgenmaden og så gik turen ellers ned på havnen, hvor vi havde masser af regn, blæst, kulde og sejlads. Søndag var alle godt udkørte og klar til at komme hjem og på hovedet i seng.

Idas albue er skadet

I år var lidt anderledes end det plejer fordi Marie ikke kunne sejle, på grund af hendes skade i albuen. Marie måtte i hverdagene blive i Aarhus for at kunne besøge Team Danmarks fysioterapeut. Heldigvis fandt jeg mig en rigtig god stand-in i Søren Kristensen. Tusind tak til Søren for at tage med mig på vandet!

Vi var et stort felt af 49FXere, idet vi havde tyskerne, svenskerne, irerne og spanierne på besøg.

Det gav mig således god mulighed for at have fokus på det taktiske rundt på banen, og på at få snakket godt langt i frem’ i sejladsen med henblik på at få lagt en god plan. At sejle med en ny makker er også lidt mere udforende, så det var super god træning.

I weekenden kom Marie ned på Oure og vi byttede 49eren ud med gummibåden. I gummibåden fokuserede vi på en enkelt båd ad gangen, og prøvede at komme med de ‘kald’, vi tænkte ville være de rigtige, for at man ville komme bedst rundt på banen. Det var en sjov og yderst lærerig øvelse.

DR på slæb

Lørdag kom DR Sporten på besøg. De vil lave en programserie om en række atleter der kæmper for en udtagelse til OL, hvor vi er et af de team de følger. Og de vil følge os gennem hele OL udtagelsen (dog med pauser). Der var lidt specielt at have en kamera i hælene hele dagen, men til sidst glemte vi næsten at de var der.

En af aftenerne blev alle os der er potentielle deltagere til OL bedt om at prøve alt OL tøjet for at finde ud af hvilke størrelser vi skal bruge. Det var sjovt at stå i indmarch-tøjet – så føles OL lige pludselig meget tæt på! Men det var også lidt underligt, fordi vi jo endnu ikke er sikre på om vi overhovedet får lov til at komme med.

Lørdag kom DR Sporten på besøg på Oure. De vil lave en programserie om en række atleter der kæmper for en udtagelse til OL, hvor Ida og Marie er et af holdene de følger. Her ses Ida Marie Baad. Foto: Marie Thusgaard

content-loader
content-loader
content-loader