Gå til hoved-indhold

Svenskerne er savnet på Læsø - 150 både mangler i Østerby Havn

Havnen på Læsø lider under grænselukningen til nabolandet, der risikerer at koste kommunen én million kroner i manglende havneindtægter. Lidt over tyve gæstesejlere besøger i øjeblikket havnen.

Sommerhavne: Køkkenet er sejlernes navle i Nr. Uttrup

Sejlersnakken flyver over gryderne i Limfjordshavnens køkken, når bådejere fra nær og fjern mødes for at tilberede dagens måltid. De imødekommende lokale hjælper atmosfæren på vej, forklarer 48-årige Torben Lerche fra Skive.

900.000 kr. dyrt tankanlæg står klar til sejlerne i Skive

Bådejerne skal ikke længere vandre to kilometer efter brændstof, når de besøger Limfjordshavnen. Coronavirussen har afblæst åbningsfesten for anlægget, i stedet fejres med salg af brændstof til indkøbspris.

Covid-19: 6-dages reglen for havnebooking ophæves for nordmænd

Den 4. juli kan personer med bopæl i Norge frit rejse ind i Danmark uden at forhåndsreservere seks overnatninger, fortæller Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

Det vilde vesten på lystbådehavnen på Aarhus Ø - ubudne gæster på både

Aarhus Sejlklub er atter hårdt ramt af den uro, der i øjeblikket hersker på Aarhus Ø og ved sejlsportens klublokaler ved Kystpromenaden. - Vi oplever en massiv tilstedeværelse af folk, der kommer udefra, siger Jørgen Ringgaard, formand for Aarhus Sejlklub til Aarhus Stiftstidende.

Fynsk tursejler: Havnene vil have for mange digitale informationer

Hallberg-Rassy 37-sejler fra Sydfyn er træt af udviklingen, hvor sejlerne skal afgive flere og flere oplysninger. - Bådnavn og hjemhavn må være nok. Desuden foretrækker jeg personlig kontakt med havnefogeden, siger 65-årige Per Hansen, der ikke vil dele sin email ud. Opdateret kl. 22.45

Sommerhavne: Lav en gourmetmiddag af lokale råvarer på Avernakø

Lækre ø-specialiteter venter sejleren på den knap seks kvadratkilometer store ø, der lokker med sin vindblæste og upolerede natur. Familiemor Gry Sørensen fra Svanemøllen i København fortæller om naturperlen.

TrygFonden donerer ny type lysende, skridsikre redningsstiger til havne

TrygFonden har udviklet og gennemtestet en ny type redningsstige til havneområder, og nu kan danske havne – store og helt små – søge om at få del i de 200 stiger, som TrygFonden donerer i 2020. Modellen er skrig-orange, skridsikker og har solceller, så den lyser om natten.

 

Fastliggere i Horsens Marina skal stadig betale en taktsstigning på 100 procent

En takststigning på hele 100 procent for 20 fastliggerne på lystbådehavnen skabte stor debat i starten af året. Én fastligger har adresse i havnen.

Bådejere fra EU, Schengen og Storbritannien, som har både i Danmark, kan frit krydse grænsen

FLID-havne har presset politikere, embedsmænd og Rigspolitiet for at få udlændinge, der ejer en båd i Danmark, sidestillet med dem, der ejer sommerhus, så de kan få adgang til at klargøre og benytte deres fartøj. Det er nu lykkedes.