Gå til hoved-indhold

Krigsskibet Esben Snarre rev sig løs under storm - ramte et andet krigsskib i Frederikshavn

I fredags udspillede der sig noget af en scene på Frederikshavn Flådestation, da fregatten "Esben Snarre" får sprængt sine trosser i stormen "Rolf". Den driver derefter over og rammer "Absalon". Der kom hurtig kontrol på situation og skibene slap kun med små skader.

Foråret kommer: 5 brugte sejlbåde til under 100.000 kr.

2024-sæsonen står for døren, og længslen mod det åbne vand tager til. Drøm med, når vi viser fem sejlbåde fra brugtbådsmarkedet, der alle står med et til salg-skilt på mellem 50.000 og 100.000 kroner.

Sidse i Holbæk sætter sin B 31 til salg - søger større båd til at sejle mod Norge, Shetland og Færøerne

Der er nye drømme i støbeskeen ombord på min lille båd. Men min næste langtur skal finde sted i en båd, der er en smule større, end den B31 som jeg har sejlet og boet i de sidste tre år. Måske kan du hjælpe mig med at finde min næste båd?, blogger Sidse Johannsen, der bor i sin båd.

Klar til at tjekke din båd igen-igen for i nat og fredag morgen ventes vindstød af orkanstyrke

Et kort hidsigt lavtryk vil ramme Danmark.- I nat og fredag morgen kan det blive meget voldsomt med vindstød af orkanstyrke, forklarer Peter Tanev fra TV 2 Vejret, der har udsendt varsel for vindstød af orkanstyrke i flere dele af landet. Se DMIs kategori 1 varsel. Vinden vil primært komme fra syd. …

Sejlbåd rev sig løs i Hirtshals Havn og var ved at synke i indsejlingen

Niels Skipper beretter til Nordsøposten.dk om hvordan Hirtshals Redningsstation fik bugseret en forvildet sejlbåd på plads. Se dramatiske fotos.

Ny bog "De små skibe - Store historier om modeller, søfart og saltvand" - modellerne er indgange til søfartshistoriens fortællinger

Ny bog fra Thorbjørn Thaarup er den første samlede kulturhistoriske fortælling på dansk om modelskibe – og den søfartshistorie og skibsudvikling. Forfatteren tager dig gennem verdenskrige, udvandringsbølger, velfærdssamfund og teknologiske revolutioner, hvor træ blev afløst af metal, sejl af damp og…

Fuld 'fuck off-sejler' får en måneds fængsel efter bådjagt med svensk politi i Hornbæk

Under en jagt råbte 39-årig dansk vandvidssejler til det svenske søpoliti: "Fuck off, I'm in Denmark now" for at overbevise dem om, at i den del af Øresund havde de ikke havde nogen rettigheder. Det hele startede i Helsingborg, hvor han glemte sin hund, fortæller Helsingør Dagblad.

Giganten Red Bull vil være en del af festen i Nørre Vorupør

Når Cold Hawaii Games vender tilbage til efteråret, bliver det med en ny, stor partner. Big Air-konkurrencen bliver en officiel del af den store, internationale konkurrence og omdømmes til Red Bull King of the Air Qualifier – Cold Hawaii.

Cille blogger om lister til bådklargøring: Forårsfølelser - nu vil vi godt have den båd i vandet

Ventetiden hos familien Rosentoft går med at lave lister. Det er en gentagende handling, der går i gang hvert eneste år, når foråret nærmer sig og familiens Hallberg Rassy snart skal i vandet igen. Cille deler familiens lister for klargøring i denne blog. Nogle af punkterne skal du sikkert selv…

Pan Pan-kald bliver forvandlet til et Mayday ved Drogden Fyr

En besætning på fire kommer i problemer nær den trafikerede sejlrende ved Drogden Fyr. Heldigvis er Marinehjemmeværnet i området.