Gå til hoved-indhold

Sommerhavne: Køer på græs byder sejlerne velkomne til Langøre på Samsø

Sejlturen til Langøre er noget ganske særligt. Det fortæller Kristian Erbs-Lund, der i flere år har valgt den rolige havn mod øst fremfor populære Ballen Havn.

Pristjek af gæstepriser - billigste havn på Lolland og Falster

Anna fra minbaad.dk har undersøgt et udsnit af gæstepriserne i forskellige områder i Danmark. Denne gang bevæger vi os til Lolland og Falster, hvor priserne sammenlignes på gæsteleje pr. nat. Til slut i artiklen kåres prisvinderne for både under 12 og 15 meter.

Sommerhavne: Vejrø – her er ingenting, men vi falder for stilheden

På sin første sommertur nogensinde fascineres Luffe 40-sejler Jacob Rosby Løwenstein af den lille ø i Smålandsfarvandet. En ø, der hjælper sejleren mod den helt rette feriestemning. - Vejrø er ikke et sted, du kommer til, medmindre du har båd eller fly, siger sejleren.

Skal sejlere bygge både om til boliger? Pres på fastliggere i Kerteminde - venter på afgørelse i Aarhus

Nye regler for helårsbeboelse på både kan på sigt komme til at påvirke de mennesker, der tager fast ophold på deres båd hele året. - Det er ulovligt at bo på en båd hele året i vores kommune, så det er et kæmpe dilemma at stå i, siger havnemester Søren Therkelsen til Fyens Stiftstidende.

 

Ny rapport: Forhøjede vandstande på op til fem meter kan ramme København i fremtiden

At vandstandene i fremtiden bliver mere voldsomme er ikke en nyhed. Nu slår en ny delrapport fast, hvor høj en vandstand der kan forventes i hovedstadsområdet.

Erfaren investor og iværksætter går ombord hos Harba-systemer til havne

Erhvervsmand Jens Karstoft er nu gået ind i Harbas bestyrelse, hvor han ikke blot bidrager med økonomisk kapital, men også livsvigtig erfaring. Det sker på baggrund af et 2023, hvor den danske virksomhed formåede at skabe vækst.

For 1.000 kroner kan du købe en betonklods til Rødvig Havns ødelagte mole

250 betonklodser skal sikre, at bådene i Rødvig ikke igen lander på havnens bund. Du kan hjælpe til. Ved at donere et beløb på 1.000 kroner køber du en klods og retten til at skrive dit navn i det højre hjørne.

Egå-sejler skyder Aarhus Kommunes krav om byggetilladelse ned: Lystbåde er ikke helårsboliger med matrikelnummer

- Det er rigtigt, at helårsboliger skal opfylde en lang række byggetekniske krav. Men lystbåde er ikke helårsboliger. Helårsboliger er stationære opførte boliger på et matrikelnummer. Lystbåde der anvendes til beboelse er midlertidige flytbare boliger uden bopælspligt, siger Egå-sejler Michael…

Måske slut med at bo på en lystbåd i Aarhus Kommune, der kræver at bådejerne skal søge om byggetilladelse

Bådejerne skal søge om byggetilladelse, som om deres båd var et hus på land. De har to år til at efterleve reglerne. Aarhus Kommune har skrevet til de 108 personer, der pt. er tilmeldt folkeregisteret med bopæl i en lystbådehavn, at en båd ikke kan benyttes som helårsbolig, skriver Aarhus…

Godt nyt fra Bøgeskov: Havnen kan tage imod gæster til sommer trods store skader efter stormfloden

Stormen i oktober får ikke lov at lukke gæstesejlerne ude af Bøgeskov Havn til sommer. Selvom færre sejlere kan kigge forbi, vil havnen være åben takket være den private indsamling.