Gå til hoved-indhold

Sommerhavne: Dyvig Bro – en sønderjysk perle med vandrutchebane i havnebassinet

Den afsidesliggende havn er ikke et typisk mål for turister, men gæstesejlere i alle aldre er vilde med marinaens afslappende omgivelser. Også 36-årige Stine Marie Jakobsen fra Faaborg, der besøgte Dyvig Bro med kæresten og to børn.

Flakfortets fremtid fortsat uvis – dommen falder til sommer

Senest den 1. juli skal Miljø- og Fødevareklagenævnet beslutte, om Flakfortet skal føres tilbage til sin oprindelige stand. Bliver det tilfældet, går fortidsmindet en vanskelig tid i møde, fortæller øens havnefoged til Minbaad.dk.

'Blærerøven' Mads Christensen - årets ambassadør for Havnens Dag

Lørdag den 25. maj 2019 inviterer Vild med Vand-havne landet over for fjerde gang til Havnens Dag. Forfatter, foredragsholder og sejlentusiast Mads Christensen er årets Havnens Dag-ambassadør. 80 lystbådehavne er med på Havnens Dag.

Færre grundstødninger i Aasaa - sejlrende udgraves med specialudstyr

Asaa Havns sejlrende har et ry for at være for lav, men med nyt specialudstyr bliver renden nu gravet ud. En gravemaskine har fået en ekstra vogn, så den kan nå endnu længere ud.

Sommerhavne: Hundested – børnenes favorit

De yngste familiemedlemmer bliver aldrig trætte af havnen, fortæller Helsingør-sejler Marie Sejrsgaard. Indenfor få kvadratmeter finder familien alt, de har brug for på sejlerferien.

Så skal der arbejdes på båden - solrigt påskevejr - varmen kommer onsdag

Der er god grund til at finde arbejdshandsker eller redningsvest frem i påskedagene, hvor temperaturen igen bevæger sig opad. Tag desuden solcreme med i tasken, rådgiver TV 2.

Ballen Havn på Samsø tester nyt intelligent elnet i højsæsonen

Den 10. april 2019 var der i Ballen Havn indvielse af et nyt intelligent elnet drevet af et stort batterianlæg med solceller. Samsøs største lystbådehavn er testhavn i et nyt EU-projekt, der kan hjælpe ø-samfund med begrænsede elnet til at øge anvendelsen af vedvarende energi.

Tunø Havn har fået ny havnefoged

Tunø Havn fik den 1. april ny havnefoged og lejerchef på Tunø Teltplads. Den nye havnefoged er Chona Delos Angeles Celones, som i nogle måneder har arbejdet som havnefoged i en tidsbegrænset ansættelse.

Flere østjyske havne samler plastik fra havnebassinet dagligt

Plastik i havene er et stigende problem, og det mærker Kaløvig Bådelaug i Østjylland særligt. Dagligt samler personalet på havnen plastik op fra havnebassinet for at bekæmpe det voksende problem.

Husbåde rykker ind i Holbæk Havn

Tolv år skulle der gå, før Kasper Kaas kunne se sin drøm om at bo i en husbåd i Holbæk Industrihavn gå i opfyldelse. Besøg hos kommunen og forhindringer på havbunden var tæt på at få Kasper Kaas til at smide håndklædet i ringen. Men nu er der fire husbåde-pladser.