Gå til hoved-indhold

50.000 brugere berøres af Lynetteholm - FLID vil i stedet bygge Danmarks Manhattan på Middelgrunden

Den kunstige ø skal flyttes til Middelgrunden. Her vil havne og sejlere ikke chikaneres, og det vil være muligt at etablere tusindvis af unikke lejligheder med havudsigt, mener FLID, der med arkitekt Dan Hasløv i spidsen har udarbejdet alternativt projekt. Minbaad.dk har talt med direktør i FLID,...

Nødråb fra sejlere: Klapbro kvæler Margretheholm Havn - vi ønsker lastbiler i akvædukt

Trafikministeren ønsker, at 100.000 vis af lastvogne med jord skal køres over en dæmning, som spærrer for adgang til havnen. S/K Lynetten på Amager ønsker en alternativ, hollandsk løsning, der nu er klar og består i at føre jordtransporterne under vandet i en såkaldt akvædukt. Læs deres opråb her.

Assens Havn og by bliver tættere forbundet - ny havneplads i Assens - plus udsigtstårn

Der bliver sammenhængskraft mellem by og havn med liv og aktivitet i en helt anden skala, end området kan i dag. Assens Kommune har indgået kontrakt med WE Architecture om et multitek, og med byMUNCH by- og landskabsdesign om en ny havneplads i byen.

Nyt borgerforslag vil sikre helårsbeboelse på husbåde i hele landet

Det skal året rundt være muligt at have fast bopæl på sit lystfartøj. Det mener fire ildsjæle fra Københavnsområdet, der netop har opstillet borgerforslag omhandlende husbåde, sommerhuse, kolonihaver og campingpladser. Se, hvordan du støtter forslaget.

Rungsted Havn politianmelder økonomiske uregelmæssigheder - administrativ medarbejder fritaget for tjeneste

Havnens bestyrelse har politianmeldt økonomiske uregelmæssigheder i den selvforvaltende kommunale enhed Rungsted Havn. Udover politianmeldelsen foregår der også en ekstern revisionsundersøgelse af sagen.

Første spadestik er taget til stor udvidelse af Sæby Havn

Godt nyt for sejlerne. Havneudvidelsen består i hovedtræk af en ca. 600 meter lang ydermole, to nye havnebassiner og nye landarealer for bl.a. vinteropbevaringspladser til havnens fartøjer. Se det første spadestik i den nordjyske by.

Svanemøllen Havn flytter - hvad med 700 sejlere i Danmarks største lystbådehavn?

Etableringen af Nordhavnstunnelen medfører ændringer for Svanemøllen Havn. Mens arbejdet med tunnelen står på, etableres en erstatnings-havn, som cirka 700 bådejere skal flyttes til. Vi har undersøgt, hvad det betyder for havnemiljøet og sejlerne i Svanemøllen Havn. Se plan.

Tidligere havnechef i Holstebro-Struer svindlede for 91.000 kroner

En stavblender og en plæneklipper er blandt det private udstyr, som Søren Adsersen har indkøbt på Struer Kommunes regning. Fredag blev havnechefen idømt betinget fængsel og samfundstjeneste.

S/K Lynetten: Drop en lav klapbro - vi vil sejle over vejen

Formand for S/K Lynetten, Airo Bjarking, fortæller til Minbaad.dk, at de 720 sejlere i Margretheholm Havn frygter en 4,5 meter lav klapbro, der er lukket i dagtimerne. - Vi ønsker, at bådene kan sejle frit over vejen, hvor de mange lastbiler (i syv til ti år) kører i en tunnel, siger Airo Bjarking

Lynetteholmen er en katastrofe for sejlsporten i hovedstaden, siger Dansk Sejlunion

Sejlerne bliver glemt i anlægsprojektet for Københavns nye ø, Lynetteholm. Dansk Sejlunion har sat alle sejl til for at påvirke de politiske beslutninger og varetage sejlernes interesser i sagen.