Gå til hoved-indhold

Svenskerne er savnet på Læsø - 150 både mangler i Østerby Havn

Havnen på Læsø lider under grænselukningen til nabolandet, der risikerer at koste kommunen én million kroner i manglende havneindtægter. Lidt over tyve gæstesejlere besøger i øjeblikket havnen.

Sommerhavne: Køkkenet er sejlernes navle i Nr. Uttrup

Sejlersnakken flyver over gryderne i Limfjordshavnens køkken, når bådejere fra nær og fjern mødes for at tilberede dagens måltid. De imødekommende lokale hjælper atmosfæren på vej, forklarer 48-årige Torben Lerche fra Skive.

900.000 kr. dyrt tankanlæg står klar til sejlerne i Skive

Bådejerne skal ikke længere vandre to kilometer efter brændstof, når de besøger Limfjordshavnen. Coronavirussen har afblæst åbningsfesten for anlægget, i stedet fejres med salg af brændstof til indkøbspris.

Covid-19: 6-dages reglen for havnebooking ophæves for nordmænd

Den 4. juli kan personer med bopæl i Norge frit rejse ind i Danmark uden at forhåndsreservere seks overnatninger, fortæller Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

Det vilde vesten på lystbådehavnen på Aarhus Ø - ubudne gæster på både

Aarhus Sejlklub er atter hårdt ramt af den uro, der i øjeblikket hersker på Aarhus Ø og ved sejlsportens klublokaler ved Kystpromenaden. - Vi oplever en massiv tilstedeværelse af folk, der kommer udefra, siger Jørgen Ringgaard, formand for Aarhus Sejlklub til Aarhus Stiftstidende.

Fynsk tursejler: Havnene vil have for mange digitale informationer

Hallberg-Rassy 37-sejler fra Sydfyn er træt af udviklingen, hvor sejlerne skal afgive flere og flere oplysninger. - Bådnavn og hjemhavn må være nok. Desuden foretrækker jeg personlig kontakt med havnefogeden, siger 65-årige Per Hansen, der ikke vil dele sin email ud. Opdateret kl. 22.45

Sommerhavne: Lav en gourmetmiddag af lokale råvarer på Avernakø

Lækre ø-specialiteter venter sejleren på den knap seks kvadratkilometer store ø, der lokker med sin vindblæste og upolerede natur. Familiemor Gry Sørensen fra Svanemøllen i København fortæller om naturperlen.

Fastliggere i Horsens Marina skal stadig betale en taktsstigning på 100 procent

En takststigning på hele 100 procent for 20 fastliggerne på lystbådehavnen skabte stor debat i starten af året. Én fastligger har adresse i havnen.

Bådejere fra EU, Schengen og Storbritannien, som har både i Danmark, kan frit krydse grænsen

FLID-havne har presset politikere, embedsmænd og Rigspolitiet for at få udlændinge, der ejer en båd i Danmark, sidestillet med dem, der ejer sommerhus, så de kan få adgang til at klargøre og benytte deres fartøj. Det er nu lykkedes.

Nu kommer tyskerne, men danske lystbådehavne er ikke gearet med bookingsystemer

Tyskerne skal reserverere seks overnatninger i danske lystbådehavne for at holde ferie i Danmark under corona, men ikke nødvendigvis i samme havn. - Vi er slet ikke vant til at reservere plads til lystsejlere i havnene, siger FLID-havne til Fyns Amts Avis. Artikel opdateret kl. 15.28.