Gå til hoved-indhold

Sommerhavne: Autentiske Bønnerup - et oplagt udgangspunkt for sejlads i Kattegat

Sverige, Anholt og flere andre populære sejlermål kan nås fra Bønnerup på Djursland, der lokker med hyggelige restauranter og en god, nordisk stemning. Nicholson 31-sejler Mark Vegh fortæller.

Find lystbådehavne der matcher din dybgang – havneportal hjælper på vej

Undgå unødige grundstødninger med MarinaGuides søgefunktion. En funktion, der hurtigt giver et overblik over de havne, som matcher din dybgang. Også andre parametre kan vælges.

Stigende bureaukrati bremser udviklingen af de danske lystbådehavne

To politikere og Foreningen af Lystbådehavne I Danmark havde sat hinanden i stævne i Sønderborg Lystbådehavn for at drøfte lystbådehavnenes udvikling og potentialer. Også det stigende bureaukrati og tiltagende myndighedskrav, der gør det særdeles vanskeligt at lave selv mindre tiltag i en havn, var...

Fremmed havn? Korte droneoptagelser giver overblik inden anduvning

På ét minut kan du danne dig et realistisk indtryk af den nye havn med optagelser skabt af MarinaGuide.dk. Omkring 50 havne er en del af droneserien.

Flydende bådlift i Esbjerg erstatter kranløftet - sejl ind på platform og bundmal

Det er ikke længere nødvendigt at sætte båden på land, når bunden skal friskes op, eller skroget undersøges. En ny og flydende vaskeplads gør processen enkel, alt imens plads på landjorden ikke længere er en nødvendighed.

Nyt initiativ i Mariager: Turpas giver gæstesejlerne fri adgang til syv fjordhavne

Med en fjordbillet i hånden kan gæstesejlere frit besøge syv lystbådehavne i den smukke Mariager Fjord. Et unikt nummer gives bådejeren, hvorefter fjordens idylliske havne frit kan besøges.

Hvis Aarhus Lystbådehavn lukkes inde af en svingbro bliver den livløs

Hvis klubberne og deres arbejdsområder fjernes, og havnen lukkes inde som Busk-visionen foreslår, bliver havnen kvalt til en livløs marina, sådan lyder det i en presseudtalelse fra Fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære arealer og Havneforeningen Aarhus Lystbådehavn. 

 

Svingbro for gående, løbere og cyklister måske på vej i Aarhus Lystbådehavn - sejlere i oprør

En smuk arkitektonisk svingbro for gående, løbere og cyklister eller en tunnel kan forbinde Aarhus Ø langt bedre med Risskov, mener venstremanden Bünyamin Simsek. Sejlerne er i panik over tanken. - En bro vil være en kæmpe gene for sejlerne, mener formand for Aarhus Sejlklub.

 

Visens Skib holder gratis havnekoncerter på 30 danske lystbådehavne i sommerferien - se programmet her

Visens Skib fejrer 20 års corona-forsinket jubilæum som et anderledes, selvgroet og levedygtigt kulturfremstød for dansk sangglæde. I juli måned besøger skibet en række havne i de indre, danske farvande.

Sejlende protest lørdag 29. maj mod klapbro i Margretheholm Havn

Gruppen "Bevar Margretheholms havn og en grøn by i et maritimt miljø" vil nu vække politikerne med en sejlende demonstration. Man kan starte med morgenmad i Margretheholm Havn eller blot støde til inde i Københavns Havn.