Gå til hoved-indhold

600 både i Svanemøllehavnen skal flyttes til midlertidig havn i Færgehavn Nord

Se og hør her hvordan 600 bådejere bliver tvunget til at flytte, efter at 1,4 km tunnel bygges i forlængelse af Nordhavnsvej-tunnelen på østsiden af Strandvænget på Østerbro, under Svanemøllehavnen og frem til Kattegatvejs forlængelse i Nordhavn.

Parkeringshus overtager sejlernes vinterpladser på Vejle Lystbådehavn

100 vinterpladser forsvinder fra havneområdet, når et nyt parkeringshus snart står klar. Der er foreløbigt fundet erstatning for halvdelen af pladserne.

Havne i Langelands kommune er nu igen åbne for gæstesejlere

De fire kommunale havne i Rudkøbing, Strynø, Ristinge og Bagenkop åbner op for danske gæstesejlere. Men de er fortsat forbudt land for udenlandske skibe og turister, da de danske grænser stadig er lukkede.

Sommerhavne: Kendt titelsang lokkede sejlerfamilie til Kronborg

”Hvis Kronborg var om bagbord, da vi tog afsted, er Kronborg nok om styrbord, den dag vi vender hjem…” Den fængende sangtekst fra Kurs mod fjerne kyster bragte 31-årige Steffan Hansen med hustru og parrets toårige datter til Helsingør.

Kerteminde Havn: Gruppe får bøde for at overtræde forsamlingsforbuddet

12 personer var søndag samlet på havnen i forbindelse med undervisning eller introduktion. Da en venlig opsang ikke var nok til at opløse gruppen, måtte politiet tage hårdere midler i brug.

Dansk Sejlunion: Besøg gerne andre havne - men bliv i Danmark

De danske sejlere kan med god samvittighed kaste fortøjningerne i landets lystbådehavne. Det understreger Dansk Sejlunion, som netop har opdateret sin vejledning til bådejerne.

Sommerhavne: Ankomsten til Mariager er unik med sæler, ankerpladser og stejle skrænter

Drej væk fra det trafikerede Kattegat og drag på eventyr i Danmarks længste fjord. Købstadsbyen Mariager – og ikke mindst sejlturen dertil – er det hele værd, mener X40-sejler Steen Trabjerg fra Middelfart.

Havnemester i Egå frygter, at bådbrand var påsat - seks både er skadet

Tidligt tirsdag morgen brændte fire både, der stod på land i Egå, og havnemesteren ser tegn på, at der er tale om en påsat brand. - Det ser meget underligt ud, siger havnemester Lars Kock Andersen til Aarhus Stiftstidende. I februar brændte både i Kaløvig, ligeledes tidligt om morgenen.

Glad overborgmester Frank Jensen: Så er oprydningen af Erdkehlgraven i gang

Båd efter båd er Erdkehlgraven - også kendt som Fredens Havn - nu ved at blive rømmet. Onsdag morgen løftede en kran således den første båd op ad vandet ved den autonome bådkoloni ved Christiania i København, fortæller TV 2 Lorry.

Sommerhavne: Autentiske Bønnerup - et oplagt udgangspunkt for sejlads i Kattegat

Sverige, Anholt og flere andre populære sejlermål kan nås fra Bønnerup på Djursland, der lokker med hyggelige restauranter og en god, nordisk stemning. Nicholson 31-sejler Mark Vegh fortæller.