Gå til hoved-indhold

Sommerhavne: Kast fortøjningerne i Bogenses charmerende centrum

Det er muligt at komme helt tæt på den hyggelige stemning i købstaden på Nordfyn, hvor gamle bygninger præger gadebilledet. 45-årige Kenneth Olsen besøgte havnebyen med sin hustru og teenagedatter.

Alle kan lære at sejle - hør Blærerøven på P4 før Havnens Dag lørdag

Det kan virke uoverstigeligt at blive en del af sejlerlivet og fællesskabet på havnen, når man kommer udefra. Men det er en misopfattelse, fastslår årets Havnens Dag-ambassadør Mads Christensen. Lørdag den 25. maj byder 75 havne en masse landkrabber på aktiviteter.

Claus har sagt jobbet op – vil løse gæstesejlernes problem med smart app

Med smartphonen i hånden skal det være langt lettere for sejlere at finde en ledig plads i gæstehavnen. Appen, der netop er udkommet til Apple-brugere, er bygget op omkring et bruger til bruger-system.

Flakfortets fremtid fortsat uvis – dommen falder til sommer

Senest den 1. juli skal Miljø- og Fødevareklagenævnet beslutte, om Flakfortet skal føres tilbage til sin oprindelige stand. Bliver det tilfældet, går fortidsmindet en vanskelig tid i møde, fortæller øens havnefoged til Minbaad.dk.

'Blærerøven' Mads Christensen - årets ambassadør for Havnens Dag

Lørdag den 25. maj 2019 inviterer Vild med Vand-havne landet over for fjerde gang til Havnens Dag. Forfatter, foredragsholder og sejlentusiast Mads Christensen er årets Havnens Dag-ambassadør. 80 lystbådehavne er med på Havnens Dag.

Færre grundstødninger i Aasaa - sejlrende udgraves med specialudstyr

Asaa Havns sejlrende har et ry for at være for lav, men med nyt specialudstyr bliver renden nu gravet ud. En gravemaskine har fået en ekstra vogn, så den kan nå endnu længere ud.

Så skal der arbejdes på båden - solrigt påskevejr - varmen kommer onsdag

Der er god grund til at finde arbejdshandsker eller redningsvest frem i påskedagene, hvor temperaturen igen bevæger sig opad. Tag desuden solcreme med i tasken, rådgiver TV 2.

Ballen Havn på Samsø tester nyt intelligent elnet i højsæsonen

Den 10. april 2019 var der i Ballen Havn indvielse af et nyt intelligent elnet drevet af et stort batterianlæg med solceller. Samsøs største lystbådehavn er testhavn i et nyt EU-projekt, der kan hjælpe ø-samfund med begrænsede elnet til at øge anvendelsen af vedvarende energi.

Tunø Havn har fået ny havnefoged

Tunø Havn fik den 1. april ny havnefoged og lejerchef på Tunø Teltplads. Den nye havnefoged er Chona Delos Angeles Celones, som i nogle måneder har arbejdet som havnefoged i en tidsbegrænset ansættelse.

Flere østjyske havne samler plastik fra havnebassinet dagligt

Plastik i havene er et stigende problem, og det mærker Kaløvig Bådelaug i Østjylland særligt. Dagligt samler personalet på havnen plastik op fra havnebassinet for at bekæmpe det voksende problem.