Gå til hoved-indhold

Travlhed i havne - gør klar til stormende Pia og højvande - Vikingeskibsmuseet i Roskilde venter 184 centimer højvande

Vikingeskibsmuseets beredskab forbereder sig på højvande op mod 184 centimeter. Kun efter stormen Bodil i 2013 har vandet i fjorden stået højere, end det kommer til aftenen før lillejuleaften.

300 lystbådehavne mangler 90 mio. efter stormflodsskader - FLID-havne beder erhvervsministeren om hjælp

FLID-havne har inviteret sig selv til møde med erhvervsminister Morten Bødskov for at drøfte løsninger for lystbådehavne, der blev ramt af stormfloden den 20. – 21. oktober 2023. Problemerne i de ramte havne er større end forventet, hjælp hos ministeren, er eneste udvej.

Forsker spår: Havnene må forberede sig på flere stormfloder i fremtiden

Med den globe opvarmning og den stigende vandstand i verdenshavene øges risikoen for stormfloder i Danmark. For havnene betyder, at nye tiltag må sættes i søen for at beskytte broer, klubhuse og andet inventar.

Nytænkning og sydlandsk stemning i Dageløkke Havn på Langeland

Lystbådehavnen på Langelands vestkyst har fået en ansigtsløftning af de helt store. Danske Tursejlere tegner her et portræt af havnen, der fornylig fik Årets Skulderklap 2023.

Kommas havnelods 2023-2025 nu i revideret udgave med over 1.000 havne

Måske en gave til under juletræet. Kommas havnelods 2023-2025 er for mange nærmest en uundværlig guide. Den nye udgave er gennemgribende opdateret og dækker danske, tyske, svenske og et udsnit af polske lystbådehavne – i alt over 1.000 havne.

 

Stormfloden: Hver fjerde af de ramte havne er kun delvist klar til sejlsæson 2024 - opråb fra FLID-havne

Sådan lød det på FLIDs efterårs seminar og havnemesse for lystbådehavne i Vingsted. På messen blev der også talt om bæredygtigt samarbejde, udvikling af havnene. Men stormfloden fyldte meget, da flere havne har været hårdt ramt af med ødelæggelser for 90 mio. kr.

Lynæs Havn bliver Årets Havn 2023, mens Dageløkke Havn på Langeland modtager Årets Skulderklap

Siden 2008 er danske havne hædret gennem den prestigefyldte konkurrence ”Årets Havn”. Danske Tursejlere er atter vært for konkurrencen i år, i tæt parløb med Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad.dk. Priser uddelt på FLID's havnemesse.

Bøgeskov Havn lukker efter stormflod men pengeindsamling går forrygende

Bøgeskov Fiskerihavn lige nord for Stevns Klint fik store skader under stormfloden den 20.-21. oktober.  To fyr er nu slukket ved indsejling. Der er samlet 350.900 kr., men der er brug for cirka to mio. kroner og havnen har derfor brug for økonomisk støtte, da den ikke dækkes af Stormflodsloven.

Havne- og kajanlæg, bådebroer dækkes ikke af Naturskadeordningen efter stormfloden i 70 havne

Landets private havne har uoverskuelige regninger efter stormfloden. På Avernakø ud for Faaborg er der skader for 5-6 millioner. Og på Sydals står Mommark Marina med regningen op mod 10 millioner. TV 2 Fyn har talt med mere end 70 havne i det område, der blev ramt af stormflod.

Bøgeskov Havn har skader for to millioner kroner - men 70 havne dækkes ikke af Stormflodsloven

Formand for Bøgeskov Havn, Lars Honoré, oplevede også skader i forbindelse med stormfloden. Havnen har skader for to millioner kroner, som ikke er dækket af Stormflodsloven. Det er på trods af, at havnen ikke kunne have forsikret sig bedre. TV 2 Fyn har talt med 70 havne, der er ramt.