Gå til hoved-indhold

I over ti år har Kay kæmpet for at flage med Dannebrog på sin lystbåd – nu lykkes det endelig

Formanden for den dansksindede sejlklub i Flensborg, Kay von Eitzen, smiler stort for tiden. Fredag kom det nemlig frem, at han efter flere års kamp nu lovligt kan sejle under dansk flag.

Kampvalg i Dansk Sejlunion: Fire kandidater kæmper om tre bestyrelsesposter

Fire kandidater skal sorteres til tre bestyrelsesmedlemmer, når Dansk Sejlunions generalforsamling afvikles den 16. marts i Svendborg. Line Markert er på genvalg til posten som formand for bestyrelsen.

Mød fem nominerede kandidater til Dansk Sejlunions Klubudviklingspris 2024 og stem

Herunder kan du læse om dette års nominerede kandidater til Dansk Sejlunions Klubudviklingspris. Alle i Sejlerdanmark kan stemme på sin favoritkandidat til og med 1. marts. Afstemningen er vejledende i forhold til priskomitéens endelige beslutning.

22 gode ideer til at gøre din sejlklub miljøvenlig - brug el-påhængsmotorer til klubbåde

Eller hold et årligt loppemarked, hvor man kan sælge/købe sejlertøj og maritimt grej. Lav en klubaften, hvor I syr tasker eller sækkestole af gamle sejl eller brug gammelt tovværk til måtter. Dansk Sejlunion giver miljø-ideer. Ved tyve miljøforbedrende initiativer certificeres man som ’Miljøvenlig…

Har I sjove og lærerige aktiviteter i jeres sejlklub? Så støtter Hempel Fonden med op til 30.000 kr.

Frivillige klubber og foreninger kan få fingrene i støtten, hvis maritime aktiviteter for børn og unge sættes på programmet. Næste ansøgningsfrist er den 11. februar.

Fyret direktør Jon Koch Hansen for Sailing Aarhus nu ansat som leder af Aarhus Int. Sejlsportscenter

Bestyrelserne i Aarhus Internationale Sejlsportscenter og Sailing Aarhus valgte i efteråret at samle administration og ledelse i én stærk enhed for at sikre de bedst mulige betingelser for den fortsatte udvikling af sejlsporten. Jon Koch Hansen tager nu hele ledelsen, mens Thomas Capitani blev…

Tera-sejlere fra hele verden samles til VM 2024 i Greve

Op mod 80 sejlere ventes til start i august, hvor verdensmesterskabet løber af stablen på Køge Bugt. Efter det aflyste corona-VM i 2021 er stævnet et kærkomment plaster på såret for de lokale arrangører.

Ny bog på vej om den ikoniske juniorleder Jørgen Ring, der stadig underviser i Taarbæk trods 77 år

Ynglinge-sejleren Jørgen Ring har, gennem en periode på næsten 60 år, fungeret som juniorleder i hhv. Taarbæk Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub. Her har han trænet og inspireret flere tusinde unge mennesker til et liv i sejlsporten. Nu er en biografi på vej, startet af tre tidligere juniorer.

BREAKING: Dansk Sejlunion og direktør Christian Lerche stopper samarbejdet fra dags dato efter uenighed

Christian Lerche er efter gensidig aftale stoppet som direktør for Dansk Sejlunion. Økonomichef Henrik Blakskjær er ansvarlig for den daglige ledelse, indtil ny direktør er udpeget. DS-bestyrelsen og Christian Lerche var ikke enige om prioriteringerne og eksekveringen af ny strategi.

Hou Sejlklub fremmer artsdiversiteten med stenrev og vinder Dansk Sejlunions Bæredygtighedspris

Udlægningen af indtil videre 2300 m3 sten i Hou er et fyrtårnsprojekt, der vil genskabe levesteder til flora og fauna og fremme artsdiversiteten i farvandet. Derfor vinder Hou Sejlklub årets Bæredygtighedspris, der igen i år uddeles sammen med Hempel.