Gå til hoved-indhold

A.P. Møller Fonden støtter blåt samarbejde : I Aarhus skal sejlsport, roning og kajak få flere unge aktive i vandsportsforeningerne

Danmarks Idrætsforbund har fundet de første foreninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden, der giver 85 mio. kr.. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger. Aarhus Sejlklub håber nu at rekruttere bredere.

 

Nyt Frederikssund Maritimt Center til 83 mio. kroner vil løfte sejlsporten - Cubo Arkitekter vinder konkurrence

Cubo Arkitekter vinder arkitektkonkurrencen til det kommende maritime flagskib for Frederikssund Kommune, et byggeri til 83 mio. kroner. Frederikssund Maritimt Center skal samle både sejlsport, ro- og kajaksport, søspejderaktiviteter og ungdomsaktiviteter i ét center fra 2025.

Egå Sejlklub startet af fire musikere før man havde en havn - 24. juni fejrer klubben 50 år

Egå Sejlklub er hjemmehørende i Egå Marina, men blev dannet i 1973 fire år før havnen var bygget. Der vil lørdag 24. juni være en lang række aktiviteter for børn og voksne i alle aldre hele dagen – fra krabbevæddeløb, musik og til en sejltur i en hurtig rib-båd.

Sejlklubben Snekken i Vordingborg rev et 100 år gammelt klubhus ned og byggede et nyt og lækkert et 

Siden klubben i Vordingborg Nordhavn startede i 1920'erne, har de brugt den samme bygning, men i 2017 måtte de erkende, at det gamle klubhus ikke kunne leve op til deres drømme. De har nu bygget et nyt klubhus til 10 millioner kroner, læs om at søge fonde fx. Minbaad.dks Anna Brinch var forbi.

Kom til åbent hus i Helsingør Sejlklub og prøv klubbens sejlbåde

I år kan Helsingør Sejlklub fejre sin 89-års fødselsdag lørdag 15. april. Det markeres med at holde åbent hus, hvor medlemmer og ikke-medlemmer kan prøve at sejle i klubbens sejlbåde.

Aktivt jollemiljø for ILCA, OK og Piratjoller i Præstø Sejlklub - både om vinteren og sommeren 

- Det er søndag morgen og selvom vinden er frisk kan de obligatoriske 3 sejladser gennemføres i Nysøkrogen, som er området lige uden for havnen der ligger lidt i læ af skoven. 9 ILCA joller stryger lidt efter ud på fjorden, fortæller 62-årige ILCA-sejler Henning Ringe Ibsen fra Præstø Sejlklub.

Dansk Sejlunions medlemstal uændret i 2022 med flere voksne og færre unge

Nye medlemstal fra DIF viser, at Dansk Sejlunion ved udgangen af 2022 havde 55.878 medlemmer i 254 klubber. Nu er 5.978 børn og unge medlemmer af en sejlklub under Dansk Sejlunion. Det er en tilbagegang på 493 medlemmer. Det tal ærgrer formand Line Markert.

Trænerteamet i Sejlklubben Køge Bugt tog Klubudviklingsprisen 2023 efter kvalitetstilbud til børn og unge

Nytænkning og kontinuitet er nøglebegreber i ungdomsafdelingens trænerteam. Det har givet SKB i Greve Marina en bred vifte af kvalitetstilbud til børn og unge sejlere i den nu prisvindende klub.

 

 

 

 

10 x VM-guld i Europajolle gav Anna Livbjerg Dansk Sejlunions Ærestegn

En af de mange ærestegn der blev overrakt gik til Europajolle-sejleren fra Kaløvig, lægen Anna Livbjerg, der i 2022 hev sit 10. VM-guld hjem i streg i Europajollen. 90-årige Jørgen Pedersen fra Thisted Sejlklub fik også ærestegnet, mens DS-bestyrelsesmedlem Christian Hangel fik Guldnålen.

To østjyder bliver nye bestyrelsesmedlemmer i Dansk Sejlunion - to sjællændere ude

Tue S. Andersen, Snaptun Sejlklub, og Nicolai Aistrup Pedersen, Fredericia Sejlklub, indtræder i Dansk Sejlunions bestyrelse, mens Jørgen Thorsell og Michael Rasmussen modtog genvalg. Christian S. Hangel og Lotte Meldgaard er nu ude af bestyrelsen. Kontingentforhøjelse på vej.