Gå til hoved-indhold

Dansk Sejlunion til Ekstra Bladet om stævneforbud: - Ualmindeligt tåbeligt

- Det er ualmindeligt tåbeligt, at det (forbuddet, red.) også gælder på vandet, når vi har aktiviteter med meget god afstand mellem bådene. Det er jo svært at forklare, hvordan der skulle være nogen som helst smittefare fra båd til båd, siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

DS: Intet positivt nyt for sejlsporten i fase 2 af genåbningen af Danmark

Alt forbliver uændret i Sejlsportsdanmark, når genåbningens fase 2 indledes fra mandag den 10. maj. Det er særligt to meter-reglen og forsamlingsforbuddet, der udfordrer sporten. Fase 3 kan skabe nye åbninger.

Sailing Aarhus’ regnskab 2019 viser et overskud på 90.000 kr.

Overskuddet skyldes især dedikerede partnere samt besøget af The Ocean Race Tour under Sailing Aarhus Week. Dog kæmpes fortsat med negativ egenkapital. Læs om et af landets store lokomotiver i dansk sejlsport.

Aarhus-sejlklubbers formænd skyder sæsonen ind uden medlemmer

Der bliver en sejlsportssæson 2020, selvom der er coronakrise. Det er de enige om i de to Aarhus-klubber Bugten og Aarhus Sejlklub.

DIF åbner op for udendørsaktiviteter- nu må der igen trænes i sejlklubberne - højst ti ad gangen

Forbuddet mod at forsamles i større grupper end ti personer skal overholdes. Forældre og trænere tæller med, men klubhuset skal fortsat være lukket. Man må godt hente grej i klubben, hvis blot én eller to personer gør det. Læs om de nye retningslinjer.

DIF åbner op efter dialog med Sundhedsstyrelsen - idræt tilladt uden kropskontakt

DIF tilpasser anbefalingerne til sine specialforbund og idrætsforeninger efter dialog med Sundhedsstyrelsen. Det betyder, at der igen kan sejles, men der skal være to meters afstand, medmindre det er med fast makker. Udøvere bør møde omklædte og tage hjem efter endt aktivitet.

COVID-19 får Finnjolleklassen til at træne 'old school' - se klubbens retningslinjer

Omklædning hjemmefra og tilfældige bøjer på havet, der kan udgøre dagens træningsbane. Finnjolleklubben træner som i de gode, gamle dage for at undgå smitte. Få her et indblik i klassens regler under coronakrisen.

Vækst i sejlsporten - nu 53.009 medlemmer i Dansk Sejlunion i 2019

Landets sejlklubber har fået flere medlemmer i 2019, og der er små to procents fremgang i alle aldersgrupper - for både mænd og kvinder. Det viser den årlige opgørelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Dansk Sejlunion: Sejl kun alene eller sammen med familiemedlemmer, du bor med

Dansk Sejlunion opfordrer enhver sejler og bådejer til at være opmærksom på regeringens og myndighedernes retningslinjer og opfordringer. Det gælder fx om ikke at være tæt sammen med nogen, der ikke er fra samme husstand, og at holde afstand, når man mødes.

Henrik Pedersen modtager Ærestegnet: - Jeg har det skidt ude på sidelinjen

Igennem sin lange karriere på vandet har Lynæs-sejleren bestridt flere formandsposter, taget aktivt del i sejlsportsmiljøet i ind- og udland samt tilbudt sin viden og arbejdskraft. Ærestegnet er Dansk Sejlunions højeste udmærkelse.