Gå til hoved-indhold

Klassetjek: Ynglingen som OL-båd gav færre medlemmer

Ynglingen på OL-programmet blev ikke en succes i Danmark. Brugtpriserne steg drastisk, hvilket fik flere medlemmer til at sælge, forklarer Jørgen Ring, formand i klassen.

Klassetjek: OK-jollen - 170 voksne tager ikke fejl

Klassen vokser. For jollen er nem, men når de sidste 10 procents fart skal vristes ud af den, skal man øve sig - meget, forklarer Henrik Kimmer, nu formand i OK-klassen.

Seks mio. kr. skal findes til et nyt klubhus i Brejning Lystbådehavn

Tiden er efterhånden løbet fra den gamle bygning på Brejning Lystbådehavn. Så nu er der planer om at lave et nyt og større klubhus.

Klassetjek: Starbåden - en toptunet racerbil

Den tidligere OL-båd er en kæmpe fornøjelse at sejle, garanterer kaptajn for den danske fleet, Flemming Sørensen fra Troense. Sejl med for kun 50.000 kr. Se kort over hvor klassebåde holder til.

Klassetjek: Folkebåden på 76 er still going strong

En stigende medlemskurve og en båd, der holder prisen. Det går godt i Folkebådsklubben, som med tiltag til tursejlere og en smart mentorordning lokker nye til.

Klassetjek: Wayfarer - eneste jolle til tur- og kapsejlads

Sejlere på alle niveauer køber Wayfarerjollen, der udfordrer selv øvede kapsejlere på farten. Den nyere MK4-model er populær blandt kapsejlerne.

Klassetjek: Molich X-Meteren - i øjenhøjde med havet

Det lave fribord giver nærkontakt med sejladsoplevelsen og saltvand i nakken. Særligt erfarne sejlere med sans for fine sejlegenskaber og æstetik søger derfor mod X-Meteren, forklarer Thomas Ebert.

Tuborg-sejlere taber igen til KDY i langstrakt sag om Tuborg Havn

Der er i dag faldet dom i Landsretssagen mellem bådejere i Tuborg Havn og Kongelig Dansk Yachtklub (KDY). Sagen, der har kørt siden 2014, har kostet millioner af kroner til advokater.

Struer Sejlklub har fået livlig ungdomsafdeling efter nyt tiltag

Struer Sejlklub's mål var at få flere unge på vandet i fritiden. Det er nu lykkedes, efter bestyrelsen i klubben besluttede at det skal være gratis for børn og unge at låne grej og udstyr.

Nordea-fonden sender 2,5 mio. kr. ud til seks sejlklubber

Klubber under Dansk Sejlunion har fået støtte til bl.a. køb af klubbåde og SUP. Nibe Sejlklub modtager støtte på intet mindre end 1 mio. kr. øremærket til om- og udbygning af det nuværende klubhus.