Gå til hoved-indhold

Formand Line Markert: Børn skal sejle for at vinde i livet - ikke på kapsejladsbanen

Børn skal have et bredere perspektiv på sejlsporten – med mere fokus på færdigheder og mindre på resultater. Opfordringen kommer fra Dansk Sejlunions formand Line Markert i nyhedsbrevet KLUBLIV.

1000 børn og unge bruger de længe ventede feriedage på vandet

Sommerferien står endelig for døren. Det betyder masser af tid til at sejle - og det er der heldigvis mange børn og unge, der benytter sig af. Ikke mindst i sejlklubbernes sommeraktiviteter.

Skive Sejlklub er nu 13. sportsklub i Danmark og første fra Limfjordsregionen

Netværket af sportsklubber i Dansk Sejlunion vokser hastigt. Alene dette forår er Roskilde Sejlklub, Thurø Sejlklub, Skolerne i Oure og Snekkersten Skotterup Sejlklub trådt ind i kredsen.

Prof-sejler Hestbæk: Børn over 50 kilo bør ikke sejle Optimist

Ung i sejlsport: De danske ungdomssejlere bliver for længe i Optimistjollen, hvorfor sejladsen bliver kedelig. I sidste ende kan det koste de unges glæde ved livet på vandet, mener Michael Hestbæk, der savner et større fokus på det sociale aspekt i klubberne.

Man behøver ikke et hav for at gå til sejlsport i Sunds

Selvom der er langt til havet i den midtjyske klub, går 25 unge hver uge ombord i jollerne på Sunds Sø ved Herning. Forældreopbakning og forskellige vandsportsaktiviteter har netop sikret klubben titlen som Ungdomsvenlig Sejlklub.

 

Nye medlemmer strømmer til Nordjydsk Windsurfing Klub efter Havnens Dag

Nordjydsk Windsurfing Klub forventer 30-40 nye medlemmer oven på Havnens Dag. Klar strategi for markedsføring, tilbud og rekruttering forklarer succesen, fortæller klubbens næstformand.

17-årige Kristoffer: For mange unge er det sociale vigtigere end sejladsen

Ung i sejlsport: Det er ikke nødvendigvis moderne sportsbåde, hurtig kapsejlads og store stævner, der sænker gennemsnitsalderen på landets havne. Grin og hygge i cockpittet er i stedet afgørende for de unge. Det mener Kristoffer Heerulff fra Aarhus Sejlklubs Youngsters-afdeling.

Sociale arrangementer er med til at sikre Snekkersten Skotterup titlen som sportsklub

Endnu en klub træder ind i Dansk Sejlunions netværk af sportsklubber. Denne gang Snekkersten Skotterup Sejlklub - den 12. klub i rækken. På kort tid har engagerede frivillige skabt et stærkt miljø for områdets sejlere, der fastholdes gennem fællesspisning og -ture.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter vil være Sejlsportens forsamlingshus

- Skoler, klubber, foreninger, erhvervsliv og selvfølgelig elitesejlere bruger centeret, forklarer Thomas Capitani, der gør status, et år efter at Kronprinsen og Kronprinsessen indviede det roste Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Skolerne i Oure er ny sportsklub i Dansk Sejlunion

For første gang er en skole udnævnt som sportsklub i Dansk Sejlunion. Skolerne i Oure tilbyder kvalificeret træning og et bredt udbud af bådtyper til eleverne, som nu har resulteret i titlen som sportsklub.