Gå til hoved-indhold

76-årig sejler savnes efter grundstødning på Ebeltoft Vig

Trods en større eftersøgning med deltagelse af myndigheder og civile lystsejlere lykkedes det ikke at finde manden søndag. Med sejlene sat gik båden gik på grund i Ebeltoft Vig uden sejlere ombord.

Kaptajn Goth styrede sit skib gennem to krige, men magtede ikke sin familie - se film på Museet for Søfart

Miner og bombeangreb var intet problem for sømanden. Det var familielivet til gengæld. Se anmelderrost film om kaptajnen hos Museet for Søfart og tal med Groths barnebarn Simon Bang, der er instruktøren bag.

Ny og let RM 1380 - franske fristelse til tur og ræs i krydsfiner og epoxy

RM bygger sejlbåde til tursejlads. Men det betyder ikke, at de er nogle tunge snegle. Den nye RM 1370 er nemlig bygget i krydsfiner og epoxy, hvilket også gør den eksemplarisk stiv og stærk. Den fås med hæve-sænke-køl fra 1,45 til 3,35 meter.

 

Så er det tid til forårets sikkerhedstjek på båden

Foråret er over os, og det er derfor på tide at gennemgå bådens udstyr og dit personlige sikkerhedsgrej. Dur din radio, og hvad med dit gasblus?

Standup-paddler Casper Steinfath nu i Stevns - halvdelen af Danmark rundt er en realitet

Danmark rundt langs kysten er målet for Casper Steinfath, der er seksdobbelt verdensmester i Stand Up Paddling. Turen er på intet mindre end 1.400 kilometer, og i går kunne han markere, at han var lidt over halvvejs. I Rødvig mødte han lokale fans.

Film, lyd og animationer skal vække 200 skibsmodeller til live i Helsingør

En milliondonation gør det muligt at udbygge M/S Museet for Søfarts imponerende samling af skibsmodeller. Udstillingen forventes at stå klar om to år.

Dansk Søredningsselskab med frivillige etablerer ny station i Faaborg  

Med redningsstationen i Faaborg er Det Sydfynske Øhav dækket godt ind, idet DSRS allerede har stationer i Rudkøbing og Assens. Nu skal en masse sejlere uddannes til reddere.

Frivillig redder ønsker tvunget duelighed for alle: Kan det for guds skyld ikke snart blive et lovkrav

I danske farvande kan man lovligt sejle en sejlbåd op til 15 meter, uden at man kender det mindste til vand, vind, vejr eller fartøjets egenskaber. Samtidig er antallet af redningsaktioner, ifølge Dansk Søredningsselskab, steget fra 599 i 2019 til 938 i 2021. 

DSRS Helsingør holdt stor SAR-øvelse: Kollision mellem to både i den nordlige del af Øresund

Den ene båd synker, og besætningen på den anden ryger i vandet og spredes for alle vinde. Det var scenariet for en stor SAR-øvelse, som DSRS Helsingør havde tilrettelagt og afviklede i weekenden 23.-24. april. Deltagerne i øvelsen var fra Sverige og Danmark.

 

Dragør Bådeværft hædres for ekstraordinær lærlingeindsats

Seks ud af 18 ansatte hos Dragør Bådeværft er lærlinge. Virksomheden tiltrækker fremtidens talenter indenfor bådebygning. Derudover løfter virksomheden et stort uddannelsesmæssigt ansvar. Derfor hædres Dragør Bådeværft med DI Hovedstadens Lærepladspris 2022.