Gå til hoved-indhold

Redningsbåden Margrethe Gaardbo er ude af drift i Hirtshals

Et nyt alarmsystem skal installeres ombord på SAR-båden, der derfor ikke er i stand til at indgå i beredskabet. Systemet monteres i Randers.

Boat Show Denmark fejrer 30-års jubilæum med en ny visuel identitet inspireret af den klassiske sejlermode

I 2025 er det 30. gang, at sejlerglade besøgende fra ind- og udland går ombord på Boat Show i Fredericia. Det markeres blandt andet med en ny hjemmeside og logo med klassiske Breton-striber.

Ekspert: En kombination mellem batterier og brændselsceller er fremtiden for sejlbådene

Værftsejer Lars Nordbjærg er ikke i tvivl: Sammen kan batterier og brændselsceller sikre sejlerne en både bæredygtig og lydløs sejlads. Værftet har allerede søsat hybrid-el-motorbåden UR6.

Far, datter og venner bortgiver 103 år gammel båd i Aarhus

Store reparationer venter i horisonten. Reparationer, som 80-årige Vigge Jonasen, datteren Katrine og venner ikke kan overkomme. Derfor gives båden nu videre til nye ejere med mod på træarbejde og lak.

Sejlere frygter indespærring - Danmarks længste cykelbro på vej til Guldborg Sund

En 550 meter lang bro skal forbinde Sundby og Nykøbing Falster. En plan, der vækker bekymring i sejlklubberne.

Rystelser helt ind på land, da Søværnets Dykkertjeneste sprængte bomber i Aarhus-bugten - flere ryger i weekenden

Sejlere skal dukke sig i Aarhus. Bomberne er en del af det tyske krigsmateriel fra 2. verdenskrig, som blev dumpet i bugten efter krigen. Aftalen efter krigen lød på, at ingen måtte overtage de tyske våben, og derfor blev det dumpet forskellige steder - og altså deriblandt i en zone i Kaløvig.

Anholt mangler på 14. måned deres spritnye redningsbåd - kan få konsekvenser for sejlere i nød

- Den blev leveret i februar sidste år, og efter den havde været her en uge, blev den til mit kendskab kasseret, siger Karen Konge, der i mange år har drevet en købmand på Anholt Havn. Det skriver TV2 Østjylland.

Nyt maritimt udviklingscenter får hjem i historiske værftshaller i Helsingør

Eleverne på erhvervsuddannelserne til bådebygger og sejlmager skal i fremtiden sættes kurs mod havnefronten i Helsingør, når uddannelsesbeviset skal i hus. Også offentligheden inviteres med ind i værftshallerne, der forventes at stå klar i 2026.

 

40-årig mand hang i tovværk efter sin lille sejlbåd, der stadig ligger på stranden syd for Norsminde

En 40-årig mand var i kritisk tilstand og bevidstløs, da han fredag aften den 4. april blev fragtet til hospitalet, efter at være blevet reddet i land fra sin båd. Fotograf Lars Aarø var onsdag ved Kysing Næs og kunne konstatere, at sejlbåden stadig ligger på stranden, syd for Norsminde Havn.

Arcona 460 synker i Stillehavet efter rorstammen knækkede

Den 8. april 2024 sank en Arcona 460 i Stillehavet. Det oplyser Arcona Yachts AB. Alle ombord er i sikkerhed, ingen kom til skade, og besætningen blev hurtigt reddet af et nærliggende skibe.