Gå til hoved-indhold

Farligt SUP-board bliver som et badedyr i fralandsvind

Stand Up Paddling (SUP) er eksploderet, men mange glemmer sikkerheden - og det kan koste liv. Derfor skal man forberede sig grundigt, før man tager på vandet, lyder det fra livredderne og organisationerne under Søsportens Sikkerhedsråd, der organiserer SUP-aktiviteter.

Interessant fritidsjob til sejleren: Watergames søger nye instruktører til duelighedskursus og yachtskipper

Danmarks største sejlerskole leder efter nye instruktører, der kan undervise på nogle af skolens mest populære kurser ved Rungsted og Brøndby Havn. Sejlerfaring er naturligvis påkrævet.

Stor restaurering færdig af galeasen Anna Møller

Nationalmuseet kan nu sammen med samarbejdspartnere fejre afslutningen af en årelang og omfattende restaurering af museets galease Anna Møller.

Idrætshøjskolen i Sønderborg opgraderer med ny RIB og Hobie Cats

Mange af eleverne på skolen i Sønderjylland har samtidig fået status som frisejlere, så de kan benytte J80’ere eller Hobie Cats i fritiden. - Sejladslinjen er både nu og traditionelt meget velbesøgt, forklarer lærer fra skolen, Peter Ole Lindum.

Klassetjek: De unge Zoom8-sejlere er vilde med No Nonsense-lejre uden sengetider

Jolleklassen nærmest lever af de populære træningslejre, der i høj grad lader de unge stå på egne ben. Det er dog ikke alle Opti-forældre, der lader deres børn fortsætte til klassen med de løse rammer. Læs interview med klassens formand Vinding og landstræner Jarvig.

Cille kan genkende kønsdiskrimination i sejlermiljøet

KOMMENTAR: Da jeg læste undersøgelse foretaget af Dansk Sejlunion, ramte resultaterne mig lige i maven. Det har aldrig været nemt for mig, at lande i denne sejlerverden. Men jeg vil heller ikke acceptere den rolle, som jeg tilbydes, fortæller tursejler Cille Rosentoft fra København.

Sweet X-moments i Bogense med historier og sejlads

I alt 16 X-Yachts fra X-332 til X-5.6 strålede om kap i havnekanalen i Bogense, da X-Yachts i weekenden afviklede et træf under høj sol og med en række indslag undervejs. 14 m/sek. aflyste dog sejlads, men så fik sejlerne prøvet X4.6 og X-Power 33C.

Hver fjerde kvinde har oplevet eller været vidne til kønsdiskriminerende adfærd i sejlsporten

Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Sejlunion, hvor knap 3.000 kvinder og mænd har deltaget. - At hver fjerde kvinde har oplevet kønsdiskriminerende adfærd er helt urimeligt, og det klæder ikke vores sport, understreger unionens direktør, Christian Lerche.

Kløvedal-særudstilling i Svendborg frem til 1. august

Med en model af Nordkaperen som naturligt midtpunkt har Danmarks Museum for Lystsejlads åbnet en særudstilling om sejleren, eventyreren og forfatteren Troels Kløvedal.

Vikingeskibsmuseet etablerer ny uddannelse i sejlads, kystkultur og kystfriluftsliv

Den nye uddannelse tager udgangspunkt i den klinkbyggede båd, og kursisterne lærer, hvordan båden kan bruges til at opleve naturen og vandet fra en ny side.