Gå til hoved-indhold

Båd på land med mast på er smart og forhindrer skader, men slæk af på riggen

I udlandet har man i mange år ladet master blive på bådene, når de skal på land. Trenden er nu nået til Danmark - smart, mener forsikringsselskabet Pantaenius, der ser mange skader, når masterne skal af og på. Ikke mindst de store master kan være en mundfuld for bådejerne.

Foreningen Aarhus Eventyrsejlere er et fællesskab for nye og gamle sejlere - deles om Albin Accent 26

I Marselisborg Havn ligger der en Albin Accent 26, som sejles af 48 mennesker. I år opstod et spirende fællesskab, der drømte om én ting. Eventyr til søs. Foreningen Aarhus Eventyrsejlere  giver plads til nye og erfarne sejlere, der sammen tager ud på eventyr for at se Danmark fra søsiden. 

 

Skibet fra "Togtet" blev vist frem - TV-sejlere trak fuldt hus til fordragsaften i Svendborg

Tv-sejlerne Karin Steen Steffensen og Lars Aaby kom for sejl lige til fordøren på Danmarks Museum for Lystsejlads.  Sejlbåden Roselina af Aarhus havde sat kursen mod Svendborg til en foredragsaften på lystsejlads-museet. Foredragsaften samlede 170 publikummer på Danmarks Museum for Lystsejlads i…

Foredrag i Svendborg om DR-serien Togtet 26. september

Hvad sker der med os mennesker, når vi må tilpasse os oceanets mægtige naturkræfter og hvorfor er havet både tillokkende og frygtindgydende? Karin Steen Steffensen skipper på 'Togtet', en DR1 der kunne ses forsommeren 2023. Se foredrag 26. september på Danmarks Museum for Lystsejlads.

Mit fristed er blevet en fare for mit helbred og min fremtid på grund af PFAS - fortæller surfer Jeppe Thomsen

Igennem hele mit liv har jeg badet, surfet og sejlet i foråret, sommeren, ja faktisk hele året rundt. Utallige timer har jeg tilbragt i vandet, og de seneste års opdagelse af PFAS, per- og polyfluoroalkyl-stoffer, i vores drikkevand har sat en masse tanker i gang hos mig, skriver Jeppe Thomsen.

Sådan monterer du din båds presenning med mast på - gør det på en stille dag med en ven

Det er efterår og presenningen skal på. Thomas Iermiin fra GP Covers viser her på en 35 fods Elan i Egå Marina, hvordan man monterer en let, åndbar fibertex-presenning, når båden er på land og masten er på. Se minbaad.dks video og få gode tips.

Dønninger fra Molslinjen betød at frivillige fra Nordfalcken kunne trække løsrevet lyserød båd fri

- Det var rent held, at vi kunne få den fri. Vi trak og trak, men der skete ikke noget. Så kom der fire dønninger fra Molslinjen, og så fik vi den fri og efterfølgende tømt for vand, siger Mads Thøger Jensen, der er stifter og formand for Nordfalcken, skriver TV 2 Østjylland.

ZHIK genopfinder den vandtætte støvle - Seaboot 700

Den nye sko fra Zhik er en helt ny oplevelse, med et ekstremt let og fleksibelt design. Dette giver støvlen en smidighed som et par sneakers. I samarbejde med Soles by Michelin og eVent® Fabrics har støvlen fået en speciel gummisål, der sikrer et fast greb.

Forsheda fortøjnings fjedre bliver nu miljøvenlige 

De nye miljøvenlige Forsheda-gummifjedre, der nu bliver med 60 procent bæredygtigt materiale, kan fås hos den lokale bådudstyrsforretning fra foråret 2024.

Museet for Søfart fejrer 10 år med ny udstilling i oktober med modelskibe i alle størrelser

M/S Museet for Søfart i Helsingør får en ny fast udstilling "Skibe på stribe" - en verden af skibsmodeller fra gulv til loft og en parade af små skibe med store fortællinger. Udstillingen fra 7. oktober bringer museets samling af skibsmodeller og deres 400 års søfartshistorie helt frem i lyset.