Gå til hoved-indhold

Unge Maria Bollerup er medlem af den prestigefyldte klub "Explorers Club" - nu deler hun sine oplevelser i foredrag

Huledykker, dykkerinstruktør og medlem af den internationale klub for eventyrere. Professionel dykker Maria Bollerup fortæller om et liv med havets dyb som arbejdsplads den 23. november på M/S Museet for Søfart i Helsingør.

Tom Slingsby kåret til Rolex Sailor of the Year for tredje gang - Golden Globe-vinder tager kvindernes titel

Den australske skipper, tidligere OL-guldvinder i Laserjollen, Tom Slingsby, tager titlen som årets mandlige sejler efter at have vundet SailGP med sit team. Samtidig sender solo-sejleren Kirsten Neuschäfers imponerende Golden Globe-sejr det kvindelige trofæ mod Sydafrika.

Gymnasieelever er vilde med Peter Warrers M32 - sejler 10-12 knob i svag vind

De unge sejlere fra Oure Kostgymnasium fik en unik oplevelse, da de i stille vind gik ombord på Peter Warrers 500 kg tunge M32-katamaran. – Eleverne kan slet ikke få nok, fortæller underviser Anders Kjær.

28-årig kvindelig kitesurfer mister sit bræt og bevidstheden og dør senere efter ulykke ved Sylt

En 28-årig kitesurfer fra Hamborg omkom fornylig udfor Vesterhavet. Kvinden mistede tilsyneladende kontrollen over sit bræt og forsøgte i første omgang at svømme til land for egen kraft uden bræt, men det gik galt, oplyser tysk politi.

Livreddende udstyr på en lystyacht: Sådan vælger og vedligeholder du nødudstyr

Når man begiver sig ud på et maritimt eventyr, hvad enten det er et afslappet krydstogt langs Danmarks maleriske kystlinje eller sejlads på åbent hav, bør sikkerhed altid være en topprioritet. Ulykker kan ske på havet, og det kan gøre en stor forskel at være forberedt.

Da Sidse sejlede solo til Færøerne i B31er: Noget alle singlehand-sejlere bør anerkende

B31-sejleren har kæmpet sig til Færøerne, bygget sin egen hardtop og oplevet sejlerlivet på i bølgedale og -toppe. Blogger Jan Hovald Petersen fra Frederikssund. Han skriver anerkendende om den kvindelige sejler og bringer også en hyldest til B31'eren med de svenske design-fædre, brødrene Boström.

Erfaren sejler om dødsulykken i Portugal: Fredag var ikke en rigtig god dag at sejle

Den respekterede tur- og kapsejler, Michael Sørensen fra Egå, forklarer her som modsvar skippers ven, Ane, om at det var livsfarligt at sejle ud fra Portugal, den fredag 3. november, hvor fire druknede, da båden væltede i en brænding. Han forklarer også hvad bådens sejlføring betød.

Ven til skipper på forulykkede båd i Portugal: Han var typen, der undersøgte alt og lidt til

Fire druknede. - Men Skipper kendte sin båd til mindste detalje, havde købt den fra ny og boet på den i en del år, mens han sejlede mange, mange sømil, fortæller vennen Ane. Hun siger videre: - Når man ser på grafen for vind ( i bunden af artikel), virker fredag som et rigtig godt valg at sejle.

 

Den forulykkede båd fra Ishøj, hvor fire omkom i Portugal, var på vej mod Tenerife

Flere billeder af den forliste sejlbåd med navnet 'Dorado', en Bavaria 38, viser, at båden kommer fra Ishøj Havn. Det bekræfter havnefogeden i Ishøj Havn, Frank Carlsen overfor TV 2 Kosmopol.

Norsk sejler knækker to master på Atlanterhavet og bliver reddet 700 sømil fra England

Det skriver det britiske luftvåben, Royal Air Force. Nordmandens var stærkt beskadiget i stormen Ciarán, som har skabt 10 meter høje bølger i Atlanterhavet efter vind af orkanstyrke her i starten af november. Begge master på båden knækkede, som følge af skaderne fra stormen, skriver RAF.