Gå til hoved-indhold

Find sporene efter et dragehoved - besøg Vikingeskibsmuseet i vinterferien

I vinterferien kan man komme helt tæt på krigsskibet Skuldelev 5 i Vikingeskibshallen i Roskilde, når museet dyrker skibets detaljer. Det er nemlig især i detaljerne, at vi kan fravriste skibene deres hemmeligheder og finurlige historier.

 

Svanen får skiftet 3.000 skruer og propper i teakdækket på Aalborg Yacht Værft

Mange års slid har sat sig på de to maritime smykkeskrin fra 60erne, Svanen og Thyra, der er uddannelsesbåde, som Søværnet bruger. Bådene i træ passes der virkelig på og det gør Dansk Marine Center Aalborg Yacht Værft, der har den årlige service. I år bliver dækket renoveret på Svanen.

 

Sejlerne spærret inde i vestlige del af Limfjorden - broen åbner først 17. marts

Limfjordsbroen skal restaureres. Derfor må sejlerne vest for broen væbne sig med tålmodighed - eller sejle nord om Skagen. Lystbåde uden mast kan fortsat passere.

Sådan overlever du vinteren med din båd på land - Cille og andre giver inspirerende råd

Foråret kan føles meget langt væk. Så hvad får man egentlig tiden til at gå med, når ikke man kan slippe fortøjningerne og sejle ud i det blå? Læs her de mange inspirerende råd om hvad en sejler kan gøre når båden er på land. Fx kan du lave forbedringer på båden eller planlægge din sommertur.

 

Franske Oceanis 37.1 skabt til at sejle bedre og med mere volumen end sin forgænger

At forny en model er en udfordring, især når den er blandt bedst sælgende på markedet, hvilket Oceanis 38.1 var i sine ni år, men Marc Lombard og Nauta Designs opgave fra verdens største bådværft, Beneteau, lød på større volumen og forbedret sejlegenskaber. Oceanis 37.1 kommer snart til Danmark.

 

Nordship 440 Dæk Salon bygges på 6 til 8 måneder - få rundvisning og se flot aptering i Khaya Mahogni

Nordship 420 DS, tegnet af Lars Buchwald og Arne Borghein, blev der solgt en måske to af på boot forleden. Båden med ny køl med vægten dybere placeret, højere mast og mere sejlareal og vantene er placeret helt ude i borde. Vi var om bord på båden, der er smuk, men ikke helt billig.

Bavaria-lørdag hos Dansk Marine Center med flere nye både

Flere danske sejlere var i Düsseldorf til boot 2024 for at se på både og udstyr. Men for de, der ikke oplevede messen, laver Dansk Marine Center i Risskov en udstilling med en del Bavaria sejl- og motorbåde, flere er helt nye. Se også vores video med ny prisbelønnet Bavaria C46

Ny fotoudstilling "PRISTINE SEAS" på M/S Museet for Søfart: Døde koralrev bliver levende, og fisk vender tilbage

"PRISTINE SEAS - bringer havet tilbage". På M/S Museet for Søfart i Helsingør fortælles om et ekspeditionsprojekt, der har sat havbeskyttelse på dagsordenen. "Pristine Seas" har gennem 10 år udforsket de sidste vilde områder i verdenshavene, og med fotos, forskning og film.

165 meter lang og 23 meter bred luksus ubåd Migaloo M5 til to mia. dollars kan dykke fire uger i træk

Migaloo M5 har tiltrukket sig stor opmærksomhed i branchen. Ubåden er designet af østrigske Migaloo Private Submersible Yachts og hvis den bliver bygget vil den unægtelig være en unik superyacht. En af hendes vigtigste egenskaber er evnen til at forblive under vandet i op til fire uger.

Nyt forskningsprojekt om Danmarks eneste bådfund fra bronzealderen

Med støtte fra Kulturministeriets Forskningsmidler og KrogagerFonden begynder i denne uge et nyt samarbejde mellem Vikingeskibsmuseet i Roskilde og Roskilde Museum ROMU om at udforske bronzealderens maritime kulturarv.