Gå til hoved-indhold

Sådan monteres EVA teak/Eva skum til både

I de seneste år har EVA teak/EVA skum blevet mere populært til brug som dørk i både og joller. Skum-materialet (EVA foam) har en god klarhed og glans, høj modstandsdygtighed over for lave temperaturer, brudbestandighed, og modstandsdygtig over for UV-stråling, fortæller Biltema.

Line Willum Petersen, instruktør på Bogø i Sydsjælland, løb med guldmedaljen i Årets Instruktør i SejlSikkert

Hvert år kårer SejlSikkert Årets Instruktører, for at give et skulderklap til dem, der har gjort en særlig indsats i løbet i året. I 2023 har instruktører allerede været rundt til omkring 100 klubber. Sølvmedaljen gik til Kim Bork Mathiesen, der er instruktør i Sydjylland.

Oplev livet som efterskoleelev i efterårsferien på Oure Sejlcamp 2023

Oures UngdomsCamp på sejlads-linjen i efterårsferien er for selvhjulpne sejlere, som dyrker sejlsport i en klub og har deres egen jolle, eller som lejer én igennem egen sejlklub.

Henrik Ottesen ny direktør for Dansk Marine Center A/S, der tæller tre selskaber i Aarhus og Aalborg

Dansk Marine Center har tidligere i år købt udstyrsbutikken Nordjysk Marine Service, der fremover hedder Dansk Marine Center - Bådudstyr ApS. De kommer i samme gruppe som Dansk Marine Center - Aalborg Yacht Værft A/S og Dansk Marine Center – Aarhus A/S. Læs interview.

 

Solo-jordomsejler Christian Liebergreen fortæller om at være radiooperatør på en af Forsvarets redningshelikoptere

Tre redningshelikoptere dækker det danske ansvarsområde. De er placeret i Aalborg, Skrydstrup og Roskilde og kan være på vingerne inden for få minutter efter, at der er slået alarm. Om bord på en af redningshelikopterne er radiooperatør Christian Liebergreen, som vi mødte hjemme i Svendborg.

Sådan vil Finnjolleklubben få flere mænd ud på vandet - læs deres gode råd her

Mange gode initiativer har ført til en markant stigning i antal kvinder, der sejler. Ikke alle mænd er dog så heldige, at deres bedre halvdel vil med på havet, fortæller Finnjolle-sejler Michael Staal fra Dragør i en artikel. Derfor inviterer Finnjolleklubben mændene på havet.

Beneteau Oceanis 44 CC - Min Båd med Signe og Christian: En sejlsikker båd, klar til jordomsejlning

I en ny artikelserie besøger Minbaad.dk forskellige både og præsenterer "Min Båd" og ejeren. Her møder vi Christian og Signe Udsen på 35 og 26 år. De ejer sammen Beneteau Oceanis 44 CC, som har hjemhavn i Sønderborg. Om to år sejler de afsted på jordomsejling i deres båd "Vela".

Båd på land med mast på er smart og forhindrer skader, men slæk af på riggen

I udlandet har man i mange år ladet master blive på bådene, når de skal på land. Trenden er nu nået til Danmark - smart, mener forsikringsselskabet Pantaenius, der ser mange skader, når masterne skal af og på. Ikke mindst de store master kan være en mundfuld for bådejerne.

Foreningen Aarhus Eventyrsejlere er et fællesskab for nye og gamle sejlere - deles om Albin Accent 26

I Marselisborg Havn ligger der en Albin Accent 26, som sejles af 48 mennesker. I år opstod et spirende fællesskab, der drømte om én ting. Eventyr til søs. Foreningen Aarhus Eventyrsejlere  giver plads til nye og erfarne sejlere, der sammen tager ud på eventyr for at se Danmark fra søsiden. 

 

Skibet fra "Togtet" blev vist frem - TV-sejlere trak fuldt hus til fordragsaften i Svendborg

Tv-sejlerne Karin Steen Steffensen og Lars Aaby kom for sejl lige til fordøren på Danmarks Museum for Lystsejlads.  Sejlbåden Roselina af Aarhus havde sat kursen mod Svendborg til en foredragsaften på lystsejlads-museet. Foredragsaften samlede 170 publikummer på Danmarks Museum for Lystsejlads i…