Gå til hoved-indhold

Albin Accent 26 - Min båd med Frederik Østergaard: Båden er nem at sejle alene og der er fin komfort  

Her møder vi 22-årige Frederik Østergaard, som ejer en Albin Accent, der ligger i Træskibshavnen i Aarhus, hvor han sejler små ture med venner og familie. Bådtypen vandt VM i ¼-tonsklassen i 1974.  

 

Nyt tidevandskursus fra sejlerskolen Watergames

Watergames lancerer nyt kursus for sejlere der drømmer om sejlads sydpå. Kurset er opdelt i 6 temaer: Det astronomiske tidevand. Søkortet og tidevand. Beregning af tidevand. Navigation og tidevand. Havne og tidevand. Ankring og tidevand.

Pas på i Nordsøen - 46 containere med flamingo er tabt fra et Mærsk Skib ud for Nordjylland - fire drevet i land

- Det vil være ganske uhensigtsmæssigt, hvis nogen sejler ind i en container. De er spredt over et stort område, så man kan ikke sige, hvor de præcis er, men nu har sejlere mulighed for at være forsigtige, siger Mærsk-pressemedarbejder Christer Haven tll TV 2.

Ny Najad 451 AC er til den moderne langturssejler

Sejleren skal også kunne sætte kurs mod oceanerne i en Naja 451’er med cockpit agter. Derfor lancerer Najad Yachts nu en tvilling til deres N451 CC, der var født med centercockpit.

Sunbeam 29.1 – første slør løftet for østrigsk weekendsejler

Sunbeam-værft har netop præsenteret den knap ni meter lange både under Boat & Fun i Berlin, hvor minbaad.dk var om bord. Båden er trailerbar og med hydraulisk svingkøl.

Varsling om forhøjet vandstand i store dele af landet - sådan forbereder du bedst din båd til fredagens 20-års hændelse

Bådejere har i de næste dage en vigtig grund til at køre på havnen. DMI varsler forhøjet vandstand i store dele af landet fredag og lørdag, og allerede nu skal der handles for at formindske skader på båden og havnens anlæg mest muligt, advarer FLID-havne. Syd for stormlavtrykket Pia blæser det…

Langturssejler Ole Quitzau sejler også om vinteren: Et pålideligt oliefyr er vigtigt

For Ole Quitzau og familien er der ikke det store hokus pokus i at sejle om vinteren i sin Gulfstar 65. Ole deler her ud af sine mange erfaringer, så du også kan komme i gang med vintersejlads. Han er især vild med at sejle i december og drømmer om at sejle til julemarked i Tyskland.

Ny bog om Asgers vilde drøm - vil bygge træbåd fra 1866 uden håndværksmæssig baggrund

Tænk at bygge et perfekt træskib med sine egne hænder og med de teknikker, der hører den danske skibsbyggertradition til. Det var drømmen for søfartshistoriker, sømand og formidler Asger Nørlund Christensen. Rejsen, der nu deles i denne bog, går dog ikke så let og hurtigt som planlagt.

Marinarkæologer skal afsløre hemmelighederne fra to skibsfund nær Lynetteholm

Nu starter udforskningen af to opsigtsvækkende skibsvrag, der blev fundet på 12 meter vand i forbindelse med anlægget af Lynetteholm. De to skibe skal under arkæologernes lup i det marinarkæologiske dokumentationsværksted, fortæller Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

 

Fire sejlere aldrig fundet efter køl faldt af Beneteau 40.7, der før havde været på grund - se dokumentar

Alvorlige forlis af lystbåde til søs kan få konsekvenser for hele bådbranchen. En tragisk ulykke fra 2014 har netop en sådan sagsdybde, at lystbåds-designere og myndigheder blev aktiverede - men hvad finder de ud af? Jan Hovald Petersen fortæller sagen efter ny video-dokumentar om ulykke på…