Gå til hoved-indhold

Pro-Safe til Minbaad.dk: Søværnets kæntrede gummibåd skyldes dårlig bådføring og manglende udstyr

Det er ikke fejl på båden, der i 2021 får Søværnets Pro-740'er til at kæntre. Det understreger Søren West, direktør for Pro-Safe, overfor Minbaad.dk.

Få renset bådens bund med en undervandsdrone - 80 kroner per fod

Keelcrab er en undervandsdrone med teknologi, der er designet til at rense og inspicere bådens skrog, mens den ligger i vandet. Det fortæller Renbåd.dk i Ishøj. Dronen er udstyret med udskiftelige børster og et filter, så eventuelle biocider ikke forsvinder i havnen.

Nyd et glas rødvin i solnedgangen på Bali 5.8 - en ny katamaran med store lounge-områder

De bløde lounge-sofaer har indtaget den 58 fod lange katamaran, der indbyder til sociale sejlture i venners lag. Ombord er også solpaneler for at sikre selvforsyningen ombord.

Totalt sejlforbud til Forsvarets nyeste skibe i Arktis - Lauge Koch og Ejnar Mikkelsen har ligget stille i flere uger

Nedbrud gør det, ifølge Forsvaret, svært at løse opgaverne i Nordatlanten. De nyeste skibe i den arktiske flåde, som opererer ved Grønland og Færøerne og træder til i tilfælde af katastrofer og skibsforlis ud for Grønland og Færøerne, ligger side om side stille i Nuuk.

 

Snart starter Oures højskoleophold Danmark Rundt i DS 37'er med fokus på havmiljø og mikroplast

Eleverne skal undervejs tage prøver af havvandet og dermed bevise, hvor i Danmark den største forekomst mikroplast findes. Opholdet afsluttes med besøg af unge fra Red Barnets Ungdom, hvor eleverne skal lære fra sig. Togtet, der tager tolv uger, starter til pinse.

Hjemmeværnet: Michella fra Fredericia havde en drøm - men hun tvivlede på sin egen styrke

Siden hun var barn, har Michella Foged fra Fredericia haft en drøm. En drøm om at træde til som soldat - men hun tvivlede på sine egne evner og sin egen styrke. Lige indtil hun tog en chance. Se ny DR-dokumentar om Hjemmeværnet.

Farvel til telefonen, hej til hængekøjen – en anderledes hverdag venter eleverne på Georg Stage

63 unge elever er netop gået ombord på Skoleskibet Georg Stage. Forude venter en hverdag på gyngende grund – og uden deres tro følgesvend, smartphonen.

Søværnets redningsbåd Pro-740 fra Pro-Safe er fyldt med fejl - må ikke sejle i høje bølger og blæst

I en undersøgelse fra oktober 2023 findes der 22 alvorlige fejl i splinternye motorbåde til Søværnets skibe. Sagen om Forsvarets gummibåde af typen Pro-740 fra grossisten Pro-Safe i Korsør begyndte i september 2021, fortæller DR.dk.

 

Pumpegrej redder lystsejler fra at synke nær Røsnæs

To kilometer fra Røsnæs kom en sejler lørdag i problemer. Brandvæsenet blev sat på opgaven, men det var sejlerens egen pumpe, der blev afgørende. Se billeder fra TV Kalundborg.

SAR-helikopter styrter ned under øvelse i Norge - sygeplejerske har mistet livet

En træningsøvelse i eftersøgning og redning ender fatalt i Norge. Helikopterens anæstesi-sygeplejerske er nu afgået ved døden efter ankomst til Bergens hospital. Helikopteren er bjærget.