Gå til hoved-indhold

Far, datter og venner bortgiver 103 år gammel båd i Aarhus

Store reparationer venter i horisonten. Reparationer, som 80-årige Vigge Jonasen, datteren Katrine og venner ikke kan overkomme. Derfor gives båden nu videre til nye ejere med mod på træarbejde og lak.

Sejlere frygter indespærring - Danmarks længste cykelbro på vej til Guldborg Sund

En 550 meter lang bro skal forbinde Sundby og Nykøbing Falster. En plan, der vækker bekymring i sejlklubberne.

Rystelser helt ind på land, da Søværnets Dykkertjeneste sprængte bomber i Aarhus-bugten - flere ryger i weekenden

Sejlere skal dukke sig i Aarhus. Bomberne er en del af det tyske krigsmateriel fra 2. verdenskrig, som blev dumpet i bugten efter krigen. Aftalen efter krigen lød på, at ingen måtte overtage de tyske våben, og derfor blev det dumpet forskellige steder - og altså deriblandt i en zone i Kaløvig.

Anholt mangler på 14. måned deres spritnye redningsbåd - kan få konsekvenser for sejlere i nød

- Den blev leveret i februar sidste år, og efter den havde været her en uge, blev den til mit kendskab kasseret, siger Karen Konge, der i mange år har drevet en købmand på Anholt Havn. Det skriver TV2 Østjylland.

Nyt maritimt udviklingscenter får hjem i historiske værftshaller i Helsingør

Eleverne på erhvervsuddannelserne til bådebygger og sejlmager skal i fremtiden sættes kurs mod havnefronten i Helsingør, når uddannelsesbeviset skal i hus. Også offentligheden inviteres med ind i værftshallerne, der forventes at stå klar i 2026.

 

40-årig mand hang i tovværk efter sin lille sejlbåd, der stadig ligger på stranden syd for Norsminde

En 40-årig mand var i kritisk tilstand og bevidstløs, da han fredag aften den 4. april blev fragtet til hospitalet, efter at være blevet reddet i land fra sin båd. Fotograf Lars Aarø var onsdag ved Kysing Næs og kunne konstatere, at sejlbåden stadig ligger på stranden, syd for Norsminde Havn.

Arcona 460 synker i Stillehavet efter rorstammen knækkede

Den 8. april 2024 sank en Arcona 460 i Stillehavet. Det oplyser Arcona Yachts AB. Alle ombord er i sikkerhed, ingen kom til skade, og besætningen blev hurtigt reddet af et nærliggende skibe.

31-fods sejlbåd strander nær Langeland - først i anden omgang kan redderne trække båden fri

Med den nødstedte sejlbåd, en B 31er, placeret på tørt land i en kraftig østenvind må redderne fra Ærø opgive aktionen. Først fem dage senere er det muligt at få sejleren fri af grunden.

Coronet 33 Houseboat fra 1976 renoveret på Horsens Yachtværft

Coronet 33 Houseboat fra 1976 er endelig færdig efter en gennemgribende renovering. Hver sten er blevet vendt, og hver detalje er nøje gennemgået. Længe leve håndværket, fortæller Søren Buhl fra Horsens Yachtværft. Se billeder af husbåden, der kan sejle 25 knob.

Det sker: Thomas Veber afholder fem foredragsaftener i april måned 

Drømmer du om at ligge mere for anker eller selv at kunne fikse din motor ombord? Minbaad.dk taler med Thomas Veber, der i samarbejde med Danske Tursejlere tilbyder underholdende foredragsaftener i hele landet om netop disse emner. Foredragene afvikles fem forskellige steder i løbet af april.