Gå til hoved-indhold

Varsling om forhøjet vandstand i store dele af landet - sådan forbereder du bedst din båd til fredagens 20-års hændelse

Bådejere har i de næste dage en vigtig grund til at køre på havnen. DMI varsler forhøjet vandstand i store dele af landet fredag og lørdag, og allerede nu skal der handles for at formindske skader på båden og havnens anlæg mest muligt, advarer FLID-havne. Syd for stormlavtrykket Pia blæser det…

Langturssejler Ole Quitzau sejler også om vinteren: Et pålideligt oliefyr er vigtigt

For Ole Quitzau og familien er der ikke det store hokus pokus i at sejle om vinteren i sin Gulfstar 65. Ole deler her ud af sine mange erfaringer, så du også kan komme i gang med vintersejlads. Han er især vild med at sejle i december og drømmer om at sejle til julemarked i Tyskland.

Ny bog om Asgers vilde drøm - vil bygge træbåd fra 1866 uden håndværksmæssig baggrund

Tænk at bygge et perfekt træskib med sine egne hænder og med de teknikker, der hører den danske skibsbyggertradition til. Det var drømmen for søfartshistoriker, sømand og formidler Asger Nørlund Christensen. Rejsen, der nu deles i denne bog, går dog ikke så let og hurtigt som planlagt.

Marinarkæologer skal afsløre hemmelighederne fra to skibsfund nær Lynetteholm

Nu starter udforskningen af to opsigtsvækkende skibsvrag, der blev fundet på 12 meter vand i forbindelse med anlægget af Lynetteholm. De to skibe skal under arkæologernes lup i det marinarkæologiske dokumentationsværksted, fortæller Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

 

Fire sejlere aldrig fundet efter køl faldt af Beneteau 40.7, der før havde været på grund - se dokumentar

Alvorlige forlis af lystbåde til søs kan få konsekvenser for hele bådbranchen. En tragisk ulykke fra 2014 har netop en sådan sagsdybde, at lystbåds-designere og myndigheder blev aktiverede - men hvad finder de ud af? Jan Hovald Petersen fortæller sagen efter ny video-dokumentar om ulykke på…

Sponsorindhold: Sådan forbereder du dig på din første solotur til søs

Har du købt din første båd, og har du besluttet dig for, at tiden er kommet til, at du gerne vil ud for at sejle selv, så er det en god idé at holde sig til nogle simple, men gode råd. På den måde kan man komme så godt i mål med projektet som muligt.

Otte julegaver til sejleren for under 299 kr.

Hvis du er ved at gå i panik omkring julegaver, så har Anna fra minbaad.dk fundet noget at vælge mellem uden du bliver ruineret. Det er gaveideer til sejlernes bogreol, hjem og båd.

42-årig fisker slog alarm på Nordsøen - i land ventede politiet med et alkometer

Vel i havn ventede en ny udfordring fiskeren, der måtte kalde om hjælp under bugseringen af et fiskefartøj. Et pust i politiets alkometer fik fiskeren anholdt på stedet.

 

Dårligt nyt fra Hesnæs: Havnen åbner ikke i 2024 - en regning på 12,4 millioner venter

Flere millioner skal havneejerne i Hesnæs grave frem for at trylle den ødelagte havn tilbage til fordums styrke. Derfor kan ingen sejlere benytte havnen næste år.

Sponsorindhold: Oplev Amsterdam via dens smukke kanaler

En af de mest berømte seværdigheder i Amsterdam er nok kanalerne. De fleste har hørt om dem og set billeder af Amsterdams mange kanaler, der giver byen et helt særligt udtryk.