Gå til hoved-indhold

Marinehjemmeværnet hjalp sejlbåd syd for klintholm - lå og drev rundt da roret var i stykker

Havaristen fik assistance af Lynge KOMSEK Frivillig Stab fra Marinehjemmeværnet der var på sommertogt.

Ny Sunbeam 29.1 fra Østrig er til tur- eller kapsejlads er med hydraulisk svingkøl fra 0,85 til 1,85 meter

Sunbeam 29.1 med de tjekkede linjer har en svingkøl, der kan justeres trinløst elektrisk ved et tryk på en knap fra cockpittet. Hvilket tilbyder ejere maksimal fleksibilitet i valg af sejlområde. Med en længde på 9 meter og en bredde på 2,5 meter er båden trailbar. Elektrisk motor er standard.

 

Dansk Søredningsselskab: Staten og de private koordinerer ikke søredning godt nok

- Samspillet mellem den statslige og private søredning i Danmark er ukoordineret, mener Steen Wintlev-Jensen, bestyrelsesformand i Dansk Søredningsselskab. Sådan skriver han i en kronik i Berlingske Tidende. Og store dele af de indre danske farvande er ikke dækket af Kystredningstjenesten.

Udmattet sejler og hund fundet efter de drev rundt i tre måneder i Stillehavet på ukampdygtig katamaran

En australsk sejler, som har været savnet i tre måneder, er blevet fundet af en mexicansk tunfisker - drivende rundt med sin hund 1900 sømil fra land. Det oplyste fiskebådens ejer mandag, skriver TV 2.

 

Få en personlig sejlcoach med om bord - erfaren sejler Øyvind Bordal er klar

Nu kan du få kvalificeret hjælp til at få det bedste ud af sejlbåden. Det kan være sejltrim, havnemanøvre, tekniske udfordringer, sikkerhed, tur-planlægning eller kommunikation om bord, eller sparring omkring ideer til opgraderinger eller reparationer, fortæller Øyvind Bordal.

Malene sejler med turister med Hørby Båden på Holbæk Fjord

Malene bor på sin båd og sejler for lidt i den. - Som så mange andre sejlere har jeg svært ved at gå i land. Især når sommeren er så skøn, som den har været i år. Derfor er jeg begyndt at sejle med turister på Holbæk Fjord, for så er jeg sikker på at få sejlet til hverdag, blogger hun.

Lyn ramte masten på båd og kortsluttede elinstallationer

En sejlbåd, der ligger i havn i Skærbæk, tiltrak sig forleden uønsket opmærksomhed under uvejret.

Sæby Redningsstation henter sejlbåd med knækket mast efter kraftige byger med vind

Redningsstationen slap for at kappe mast og rig, og lade det gå overbord. Herefter bugserede redningsfolkene sejlbåden ind til Sæby, og lagde den til kaj.

Sejlskibet Lulu viser dramatisk foto da 50 fods båd dykkede til bunds i Stillehavet - besætning nu i Danmark

For knap en måned siden påsejlede Lulu, en Beneteau Ocean 50 to hvaler i Stillehavet. Skaderne var så voldsomme at Lulu stod ikke til at redde, hvorefter besætningen gik i redningsflåden og Lulu sank. Deres nye skal opkaldes efter containerskibet, der reddede dem. Se dramatisk foto på instagram.

Guide: Sådan bruger du ankeret som nødbremse

På et øjeblik kan selv den mest erfarne sejler drive faretruende mod kysten – ude af stand til at ændre kurs. Netop her kan ankeret blive en kærkommen hjælp. Læs sejler Anders Skole Overgaards udførlige guidelines, inden uheldet er ude.