Gå til hoved-indhold

Kollektive opsigelser kan lukke Skagen Redningsstation - sikkerheden truet for lystsejlere

- Skagen er et stort knudepunkt, og til sommer bliver det et kæmpe problem med alle de lystsejlere, der kommer, fortæller en bekymret talsmand, efter at seks ansatte har sagt op efter flere måneders uoverenstemmelser med ledelsen. Det fortæller TV2 Nord.

Bådarbejde i påsken: Lørdag byder på regn, sol og hård vind

Temperaturerne bevæger sig flere steder over de 5-10 grader, som er nødvendige, hvis bundmalingen skal tørre inden søsætning. Til gengæld må sejlerne langs kysten berede sig på hård vind, hvis båden skal i vandet påskelørdag.

Sponsoreret: Sejl ind i solnedgangen: Derfor bør du overveje en båd i din pensionisttilværelse

Pensionisttilværelsen er en gylden periode i livet, hvor man kan slappe af, udforske og nyde frugterne af mange års arbejde. En af måderne at få mest muligt ud af denne periode på er at overveje at investere i en båd.

Skarp udmelding fra Hans Natorp: Rusland kan ikke adskille sport og politik

Den tidligere formand for Dansk Sejlunion og nuværende formand i DIF er ikke i tvivl: Som nation bør Rusland ikke deltage på den internationale sportsscene. En holdning, der deles med den internationale olympiske komité, IOC.

Det sker: Hellers afholder flere kurser i denne sejlsæson - og du kan komme med forslag

Hellers udvider nu deres kursusprogram med eksempelvis strøm, mad og gas. Butikken i Kastrup tager gerne imod flere forslag fra kunder, klubber og foreninger, da de har faciliteterne til at afholde endnu flere arrangementer i deres auditorium.

67-årige Jesper Bank bor på Mallorca på 10. år og vil ikke pensioneres - han sejler ræs og sælger Elvstrøm-sejl

- Man kan vel godt få pension som 67-årig, men jeg tror, at jeg er indrettet sådan, at hvis jeg sætter mig ned, så ville jeg falde død om. Så længe jeg har et smil på, når jeg går på arbejde, så bliver jeg ved. Dét, jeg laver med Elvstrøm Superyacht, er jeg super glad for, siger Bank til Minbaad.dk.…

Tomas Vallings Ylva brændte på Thurø - nu bygger han en helt ny på kun et år

Minbaad.dk besøger skibsingeniør og bådebygger Tomas Valling, der hang noget med næbet, efter Ylvaen brændte i haven, et døgn efter han ladede sin el-motor op. Nu smiler han igen: Han har støbt en ny på Faaborg Værft, og siden har han Tomas apteret Ylvaen på Walsteds Baadeværft.

Maritimt Center Esbjerg har vind i sejlene - vinder sin femte pris ved det franske MIPIM-show

På havnekanten i Esbjerg findes den bedste bygning for kultur, sport og udannelse. Det slog jury og besøgende fast ved MIPIM-kåringerne i Cannes. Det er den femte pris, som det maritime center modtager.

Min båd: Spækhugger - Jørgen Mohr Ernst knækkede mast på sin første solosejlads i Silverrudder

28-årige Jørgen Mohr Ernst og kæresten Kjersti ejer spækhuggeren "Olivia" i Aarhus. De sejler sammen, men Jørgen er også på vandet solo, blandt andet til Silverrudder om Fyn. Her mødte vi ham i september 2023, hvor sejltiden blev 29 timer og 34 minutter. Han blev sjette overalt i første start. 

Læserbrev: Lystsejlerne tvinges til at sejle efter ”Anders And-kort” ved Lynetteholmen

- Jeg forudser massive problemer for fritidssejlere i den kommende sæson. Navigatør og skibsfører, Peter Kirkegaard, er ikke i tvivl: De mange lystsejlere, der navigerer efter apps og andre elektroniske søkort, kommer i vanskeligheder omkring Lynetteholmen.