Gå til hoved-indhold

Skoleskibet København forsvinder sporløst i 1928 - hør den tragiske historie om forliset på Museet for Søfart

Mystiske skibsforlis og dramatiske redningsaktioner. Museet for Søfart i Helsingør åbner torsdag den 9. november dørene til en spændende aften om Skoleskibet København og tre andre fartøjers mystiske forsvinden. Katastrofehistoriker Rasmus Dahlberg fortæller.

Kold mand sad på farvandsbøje ved Københavns Nordhavn - indtil Hovedstadens beredskab hentede ham

Ingen ved hvorfor han endte på farvandsbøjen, forklarer Hovedstadens Beredskab til bt.dk. - Han blev fanget derude, lyder det.

Flere spektakulære billeder er blandt de nominerede til Årets Sejlsportsfoto 2023

Fotografer fra hele verden har indsendt deres bedste fotos i jagten på den eftertragtede titel, Mirabaud Yacht Racing Image. En titel, der kroner årets bedste fotos fra sejlsportens verden. 80 fotos er udvalgt. Du kan være med til at kåre vinderen i publikum-kategorien.

Surfer død i Australien - vidne så ham i munden på en kæmpe haj

- Jeg så ham i en bølge, hvor hajen havde ham i munden. Det var ret grusomt, fortæller vidne til The Advertiser, skriver TV2.

Vintersejlads: Din guide til en vellykket vintersejlads

Vil du forlænge sejlsæsonen? Så skal du følge med den næste tid, hvor vi her hos Minbaad.dk sætter fokus på vintersejlads. I dag handler det om forberedelsen. Sørg eksempelvis for at have en livline til land. Fortæl andre, at du sejler ud, og hvornår du regner med at komme tilbage i havn igen.

Med støtte fra A.P. Møller Fonden kan skonnerten Aron sikre ny bund og planker i fribordet

Projektet i Svendborg strækker sig over tre vintre, hvor det primært er planker i fribordet og undervandsskroget samt de nødvendige støtter og spanter, der skal skiftes. Skonnerten Aron, et sejlførende fragtskib fra 1906, er en af de sidste tilbageværende husmandsskonnerter i Danmark.

45-fods træbåd af Jim Hartvig Andersen - Min Båd med Marianne Holmer - perfekt til solosejlads og langtur

Minbaad.dk skriver om forskellige både og deres ejere. Her kan du læse om gør-det-selv-kvinden Marianne Holmer fra Nyborg Marina. Hun sejler i sin One Off 45-fods træbåd Horisont, der er designet af Jim Hartvig Andersen og bygget hjemme i en lade. Hun har før sejlet til Mallorca og Skotland i båden.

Ikoniske strandhuse i Marstal røg i stormfloden - flere sejlede rundt

I mere end 100 år har de små ikoniske strandhuse ved Eriks Hale på Ærø, få hundrede meter fra Marstal Havn, været et helt særligt kendetegn for den lille ø i Det Sydfynske Øhav. Nu er de fleste væk, skriver bt.dk.

 

To fragtskibe stødt sammen ved Helgoland i Nordsøen - seks personer savnes

Temperaturen i vandet, hvor eftersøgningen finder sted, måler 15 grader. Der er tre meter høje bølger. Ifølge nyhedsbureauet AP er Verity sunket, og én person er reddet op af vandet, mens seks er savnet.

Ny Arcona 50 kan ses fra fredag til søndag i Tuborg Havn - alle er velkomne

Arcona 50'eren, der har Niels Jeppesen som hovedesigner, kommer lige fra European Yacht of The Year 2024 i Barcelona, hvor den havde bedste fart og fik roser fra journalister. Nu ses den i Tuborg Havn, og du kan få en prøvetur, siger importør Skovgaard-Mortensen. Arcona 415 med el-motor udstilles…