Gå til hoved-indhold

Stort puslespil i Slagelse: Over 50 sejlere har både placeret hos konkursbo

Premium Både er erklæret konkurs. Tilbage står over 50 bådejere, der venter på at få deres fartøjer ud af konkursboet efter en vinter under virksomhedens tag.

Et særligt egetræ og kendetegn på Aarhus-sejlernes foretrukne ø, Tunø, er styrtet i havet

Det vækker ærgrelse og tristhed hos borgere på Tunø, at deres vartegn er styrtet ned ad skrænten ved Stenkalven, fortæller sommerhusejer på Tunø, Peter Vangsø Mathiasen, til TV2 Østjylland. Badebro er også ødelagt af stormen Ida.

 

Feriesjov: Her er tre hyggelige vinteraktiviteter til hele sejlerfamilien

Ferietid er for de fleste familier med sejlerblod i årerne bestemt for maritime udflugter - og vinterferien behøver ikke at være en undtagelse. Slip kreativiteten løs og få sejlerglæden til at blomstre hos store og små.

Jeanneau Sun Fast 30 One Design er første seriebyggede båd i genanvendelig termoplast, som en dag kan opløses

En af verdens største bådproducenter, Beneteau, der også ejer Jeanneau, vil lave genanvendelige både i termoplast. Jeanneau Sun Fast 30 One Design er den første serieproducerede sejlbåd bygget af et genanvendeligt kompositmateriale. Vulkaniske fibre bruges også til turkatamaran af en anden…

Voldsom brand i motorbåd på kajen i Helsingør spredte sig - politiet beder om hjælp til efterforskningen

Fredag aften opstod der kraftig brand i en motorbåd på Helsingør Nordhavn. Nordsjællands Politi beder nu om hjælp til at opklare, hvorvidt der var tale om en påsat brand. Se billeder. - Stadig uvist hvorfor branden opstod. Vi arbejder dog med en hypotese om at branden er påsat, skriver politiet.

Find sporene efter et dragehoved - besøg Vikingeskibsmuseet i vinterferien

I vinterferien kan man komme helt tæt på krigsskibet Skuldelev 5 i Vikingeskibshallen i Roskilde, når museet dyrker skibets detaljer. Det er nemlig især i detaljerne, at vi kan fravriste skibene deres hemmeligheder og finurlige historier.

 

Svanen får skiftet 3.000 skruer og propper i teakdækket på Aalborg Yacht Værft

Mange års slid har sat sig på de to maritime smykkeskrin fra 60erne, Svanen og Thyra, der er uddannelsesbåde, som Søværnet bruger. Bådene i træ passes der virkelig på og det gør Dansk Marine Center Aalborg Yacht Værft, der har den årlige service. I år bliver dækket renoveret på Svanen.

 

Sejlerne spærret inde i vestlige del af Limfjorden - broen åbner først 17. marts

Limfjordsbroen skal restaureres. Derfor må sejlerne vest for broen væbne sig med tålmodighed - eller sejle nord om Skagen. Lystbåde uden mast kan fortsat passere.

Sådan overlever du vinteren med din båd på land - Cille og andre giver inspirerende råd

Foråret kan føles meget langt væk. Så hvad får man egentlig tiden til at gå med, når ikke man kan slippe fortøjningerne og sejle ud i det blå? Læs her de mange inspirerende råd om hvad en sejler kan gøre når båden er på land. Fx kan du lave forbedringer på båden eller planlægge din sommertur.

 

Franske Oceanis 37.1 skabt til at sejle bedre og med mere volumen end sin forgænger

At forny en model er en udfordring, især når den er blandt bedst sælgende på markedet, hvilket Oceanis 38.1 var i sine ni år, men Marc Lombard og Nauta Designs opgave fra verdens største bådværft, Beneteau, lød på større volumen og forbedret sejlegenskaber. Oceanis 37.1 kommer snart til Danmark.