Gå til hoved-indhold

Marinarkæologer skal afsløre hemmelighederne fra to skibsfund nær Lynetteholm

Nu starter udforskningen af to opsigtsvækkende skibsvrag, der blev fundet på 12 meter vand i forbindelse med anlægget af Lynetteholm. De to skibe skal under arkæologernes lup i det marinarkæologiske dokumentationsværksted, fortæller Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

 

Fire sejlere aldrig fundet efter køl faldt af Beneteau 40.7, der før havde været på grund - se dokumentar

Alvorlige forlis af lystbåde til søs kan få konsekvenser for hele bådbranchen. En tragisk ulykke fra 2014 har netop en sådan sagsdybde, at lystbåds-designere og myndigheder blev aktiverede - men hvad finder de ud af? Jan Hovald Petersen fortæller sagen efter ny video-dokumentar om ulykke på…

Sponsorindhold: Sådan forbereder du dig på din første solotur til søs

Har du købt din første båd, og har du besluttet dig for, at tiden er kommet til, at du gerne vil ud for at sejle selv, så er det en god idé at holde sig til nogle simple, men gode råd. På den måde kan man komme så godt i mål med projektet som muligt.

Otte julegaver til sejleren for under 299 kr.

Hvis du er ved at gå i panik omkring julegaver, så har Anna fra minbaad.dk fundet noget at vælge mellem uden du bliver ruineret. Det er gaveideer til sejlernes bogreol, hjem og båd.

42-årig fisker slog alarm på Nordsøen - i land ventede politiet med et alkometer

Vel i havn ventede en ny udfordring fiskeren, der måtte kalde om hjælp under bugseringen af et fiskefartøj. Et pust i politiets alkometer fik fiskeren anholdt på stedet.

 

Dårligt nyt fra Hesnæs: Havnen åbner ikke i 2024 - en regning på 12,4 millioner venter

Flere millioner skal havneejerne i Hesnæs grave frem for at trylle den ødelagte havn tilbage til fordums styrke. Derfor kan ingen sejlere benytte havnen næste år.

Sponsorindhold: Oplev Amsterdam via dens smukke kanaler

En af de mest berømte seværdigheder i Amsterdam er nok kanalerne. De fleste har hørt om dem og set billeder af Amsterdams mange kanaler, der giver byen et helt særligt udtryk.

Nyt håb for Skoleskibet Danmark: Minister fremtryller 10 millioner - afgørelsen falder torsdag

Det stolte skoleskib kan sætte kurs mod hele to togter i 2024, hvis Folketinget godkender uddannelses- og forskningsminister Christina Egelunds forslag. Pengene er fundet i en pulje med hidtil ubrugte midler.

Er det stadig drømmen at bo på en Bavaria 50 i Marselisborg Havn, når termometeret viser minusgrader?

Sidste vi tjekkede ind hos Trine og Christian Ginnerup var i august. Der var Danmark ramt af varme, og alt ombord var nemmere. Hvordan er det så at bo på en båd om vinteren og hvad koster det i diesel til oliefyret om måneden lige nu, et tal, der nok vil overraske mange?

Hallberg-Rassy 40C vinder Boat of the Year Award 2024

Modellen er netop blevet anerkendt som den bedste mellemstore oceankrydser i magasinet Cruising World fra USA. I Danmark sælges luksus turbåden af Dansk Marine Center i Risskov, nord for Aarhus.