Gå til hoved-indhold

Maxi 77 har været forladt i et år - nu er den endelig fjernet fra fredet område

Vraget fra Limfjorden, der løbende er dukket op til overfladen i medierne, er nu fjernet. Det sker efter, at en mand i en længere periode har boet på båden.

Hård kuling og tre meter bølger i Klitmøller til verdens bedste unge windsurfere

Det bliver en uge med action og spektakulære stunts, når Klitmøller danner rammen om finalen i PWA/IWT Cold Hawaii Youth Windsurf World Cup 2023. 40 surfere fra hele verden kæmper om titlen som verdensmester i fire aldersklasser: U20, U17, U15 og U13. Juniorverdensmester Tobias Bjørnå er klar.

Tyske lystsejlere i knibe - motoren svigtede pludselig i meterhøje bølger og blæsevejr ved Sæby

En tysk lystsejler fik sig en forskrækkelse, da det gik galt i meterhøje bølger og blæst. Sæby Redningsstation trak båden sikkert ind i havn onsdag eftermiddag i sidste uge.

 

Sådan monteres EVA teak/Eva skum til både

I de seneste år har EVA teak/EVA skum blevet mere populært til brug som dørk i både og joller. Skum-materialet (EVA foam) har en god klarhed og glans, høj modstandsdygtighed over for lave temperaturer, brudbestandighed, og modstandsdygtig over for UV-stråling, fortæller Biltema.

Line Willum Petersen, instruktør på Bogø i Sydsjælland, løb med guldmedaljen i Årets Instruktør i SejlSikkert

Hvert år kårer SejlSikkert Årets Instruktører, for at give et skulderklap til dem, der har gjort en særlig indsats i løbet i året. I 2023 har instruktører allerede været rundt til omkring 100 klubber. Sølvmedaljen gik til Kim Bork Mathiesen, der er instruktør i Sydjylland.

Oplev livet som efterskoleelev i efterårsferien på Oure Sejlcamp 2023

Oures UngdomsCamp på sejlads-linjen i efterårsferien er for selvhjulpne sejlere, som dyrker sejlsport i en klub og har deres egen jolle, eller som lejer én igennem egen sejlklub.

Henrik Ottesen ny direktør for Dansk Marine Center A/S, der tæller tre selskaber i Aarhus og Aalborg

Dansk Marine Center har tidligere i år købt udstyrsbutikken Nordjysk Marine Service, der fremover hedder Dansk Marine Center - Bådudstyr ApS. De kommer i samme gruppe som Dansk Marine Center - Aalborg Yacht Værft A/S og Dansk Marine Center – Aarhus A/S. Læs interview.

 

Solo-jordomsejler Christian Liebergreen fortæller om at være radiooperatør på en af Forsvarets redningshelikoptere

Tre redningshelikoptere dækker det danske ansvarsområde. De er placeret i Aalborg, Skrydstrup og Roskilde og kan være på vingerne inden for få minutter efter, at der er slået alarm. Om bord på en af redningshelikopterne er radiooperatør Christian Liebergreen, som vi mødte hjemme i Svendborg.

Sådan vil Finnjolleklubben få flere mænd ud på vandet - læs deres gode råd her

Mange gode initiativer har ført til en markant stigning i antal kvinder, der sejler. Ikke alle mænd er dog så heldige, at deres bedre halvdel vil med på havet, fortæller Finnjolle-sejler Michael Staal fra Dragør i en artikel. Derfor inviterer Finnjolleklubben mændene på havet.

Beneteau Oceanis 44 CC - Min Båd med Signe og Christian: En sejlsikker båd, klar til jordomsejlning

I en ny artikelserie besøger Minbaad.dk forskellige både og præsenterer "Min Båd" og ejeren. Her møder vi Christian og Signe Udsen på 35 og 26 år. De ejer sammen Beneteau Oceanis 44 CC, som har hjemhavn i Sønderborg. Om to år sejler de afsted på jordomsejling i deres båd "Vela".