Gå til hoved-indhold

33-årig solosejler fra København gik i panik nord for Hirtshals, selvom der ingen fare var, mener redningsstation, der skældte ud

Tirsdag måtte Hirtshals Redningsstation på en syv timer lang redningsaktion, da 33-årig københavner var gået i panik til havs. Manden var på vej til Norge i en lånt sejlbåd. - Der var faktisk ingen fare på noget tidspunkt, men han var blevet pisse bange, forklarer stationsleder Allan Jellesen til TV…

Hvorfor statsafgift på både og ikke på campingvogne? Hellerup-sejler Gottschalck undrer sig over forskelsbehandling

Tidligere formand for Hellerup Sejlklub, Jan Gottschalck, har en båd til 200.000 kroner og betaler årligt 2.000 kroner i kaskoafgift til staten. - Men har man en campingvogn, som er kaskoforsikret, betaler man ingen statsafgift, siger sejleren.

Nu kan du sejle med GoBoat til Den Permanente i Aarhus - kast anker, slik sol og bad

Det er nu muligt at leje en båd for at nyde det afslappede sejlerliv ud for Den Permanente i Aarhus. GoBoats servicebåd patruljerer i området for den bedste sikkerhed og service. Udlejningsbådene har plads til otte personer og kræver ikke sejlerbevis.

29-årige Emil bor i Nivå Havn i sin båd og lever minimalistisk for 250 kroner om måneden

Emil Bregnsholdt bor på sin båd til 10.000 kroner i Nivå Havn, hvilket koster 250 kroner i havneleje - om måneden. P3 tager med ud på sejltur med Emil for at høre, hvorfor han har valgt at prioritere sit liv på denne måde. Hvilke fordele giver det - og hvad savner han?

 

Pludselig stod fodboldlandsholdet på havnen i Helsingør under åbningen af Sjælland Rundt Sailing Week

De danske fodboldstjerner tog del i årets åbningsdag i Helsingør, inden aftenens fodboldkamp mod Norge ventede. På havnen fik spillerne anledning til at kigge nærmere på bådene samt at tale med nogle af J/70-sejlerne.

U/NORD modtager millionstøtte til bådebyggere og sejlmagere fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Pengeregn i Helsingør. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har tildelt U/NORD seks millioner kroner til etableringen af et nyt maritimt udviklingscenter, der bliver et fyrtårn for fremtidens uddannelser til bådebygger og sejlmagere i Danmark. A. P. Møller-Fonden har tidligere givet 88 mio. kroner.

Juelsminde får ny redningsbåd - forsvarsminister Troels Lund Poulsen døber den og bliver bådens gudfar

Dansk Søredningsselskabs station i Juelsminde har fået bevilget en ny redningsbåd, og i den anledning har forsvarsminister Troels Lund Poulsen indvilget i at blive bådens gudfar. Han vil derfor døbe båden ved et festligt arrangement søndag den 23. juni 2024 klokken 12:00 i Juelsminde Havn.

Sejlbåd driver på land i Nordjylland - ingen ombord

En sejlbåd fandt tirsdag vej til stranden mellem Skagen og Frederikshavn. Redningsmandskabet i Skagen gik mod båden for at sikre, at ingen tilskadekomne var fanget på båden.

Hør på P1 om Spækhuggeren - tre sejlere fortæller om kølbåden til Peter Lund Madsen

Radioprogrammet “Hjernekasse på P1” handler om Spækhuggersejlads tirsdag den 4. juni klokken 10-11 og derefter på DR-Lyd.

14 lystbådehavne modtager Blå Flag i 2024 - én færre end i fjor

Det er særligt havnene på østsiden af Jylland og Sjælland, der hejser flaget i denne sæson. Havnsø Havn i Kalundborg er ikke længere på listen.