Gå til hoved-indhold

Birgit og Lars så delfiner for første gang - forventede ikke det skulle ske i Isefjorden

Birgit Mikkelsen og Lars Mikkelsen fra Ringsted var ude og sejle i Isefjorden ombord på deres 40 fods Jeanneau, der går under navnet "Dolphin". Her fik de en unik oplevelse som de har sejlet efter i mange år, nemlig af se delfiner.

 

Jan Hovald Petersen var på sidelinjen til Ungdoms-DM i Frederiksværk i Optimist, Zoom, Europa og Ilca

At deltage i et sådant DM arrangement var en gammel drøm – det skete aldrig. Jeg var vel ikke god nok?, blogger Jan Hovald Petersen om sidste weekends ungdomsmesterskab i Frederiksværk. Læs Jans reportage fra sin hjemby. Det var anderledes end da han sejlede jolle i 50erne og 60erne.

Min båd: Albin Accent 26 - Frederik Østergaard: Båden er nem at sejle alene og der er fin komfort  

I ny artikelserie besøger vi forskellige både og præsenterer "Min Båd" og ejeren. Her møder vi 22-årige Frederik Østergaard, som ejer en Albin Accent, der ligger i Træskibshavnen i Aarhus, hvor han sejler små ture med venner og familie. Bådtypen vandt VM i ¼-tonsklassen i 1974.  

 

Bådebyggerens tjekliste til vinterklargøringen - se fx hvad du skal gøre mens båden er i vandet

Efteråret er på vej, selvom det har været en lækker Indian summer. Bådebygger Jørgen Jensen og andre har samlet en tjekliste med gode råd, så du husker det hele, når båden skal på land.

Ny stærk LED-lanterne fra Norby Marine i retro-design - lover 50.000 levetimer

Hvis du overvejer at skifte dine gamle lanterner ud, så kommer Norby Marine fra Jyllinge med et bud på led-lanterner, der garanterer en levetid på 50.000 timer og lanternerne passer til de fleste gamle lanternebeslag, fortæller grossist Peter Visby fra Scanmarine.

12.524 besøgte Copenhagen Boat Show 2023 i Ishøj Havn - næsten samme besøgstal som i 2022

Tempohuset og brancheforeningen SKIB & Båd er tilfredse med den flydende bådudstilling i Ishøj i august 2023. - Trods det for bådbranchen lidt langsommere marked er vi glade for at så mange fandt vej til årets udstilling, lyder det fra arrangørerne om udstillingen, der kører igen i 2024.

Min Båd - Comfort Commander 32 - Bertil og Gustav: Rummelig og god på åbent hav

Vi vil i denne nye artikelserie besøge forskellige både og præsenterer "Min Båd" og ejeren. Her møder vi de to 21-årige, Bertil Konow og Gustav Bindslev Rosentoft på deres Comfort Commander. Lige nu er de i Nordsøen og er på vej mod Middelhavet.

Brødrene Devantier hjælper unge - købte Spækhugger for at få flere huggersejlere i Vordingborg - 20 årige Albert greb muligheden

Kim og Jan Devantier købte en kapsejladsklar spækhugger, der kunne stå til rådighed for dem der kunne tænke sig at prøve kræfter med Spækhuggersejlads. Albert Elvang greb muligheden sammen med sin ven Kasper Nerup og fra næste år køber de båden til billige penge. Til vinter skal båden fikses med…

Lystsejler på Als får 2,5 års fængsel for at have ladt signalpistol med ved sin båd, hvor han faldt om

I påsken faldt en tysk mand om med et hjertetilfælde, han var ved at klargøre sin båd på havnen i Nordborg på Als. I en sportstaske med hans ejendele fandt sundhedspersonalet en signalpistol, som var bygget om til at kunne skyde med skarp ammunition, og tilhørende ammunition.

Sådan bruger du motorolie til din bådmotor

Hvorfor er det så vigtigt at bruge den rigtige olie? Kan man spare penge på motorolie, og hvorfor skal den skiftes? Palby’s oliespecialist, Troels Stærk, anbefaler at du skifter olie, når båden tages på land. Få her en masse gode råd.