Gå til hoved-indhold

Solo-jordomsejler Christian Liebergreen fortæller om at være radiooperatør på en af Forsvarets redningshelikoptere

Tre redningshelikoptere dækker det danske ansvarsområde. De er placeret i Aalborg, Skrydstrup og Roskilde og kan være på vingerne inden for få minutter efter, at der er slået alarm. Om bord på en af redningshelikopterne er radiooperatør Christian Liebergreen, som vi mødte hjemme i Svendborg.

Sådan vil Finnjolleklubben få flere mænd ud på vandet - læs deres gode råd her

Mange gode initiativer har ført til en markant stigning i antal kvinder, der sejler. Ikke alle mænd er dog så heldige, at deres bedre halvdel vil med på havet, fortæller Finnjolle-sejler Michael Staal fra Dragør i en artikel. Derfor inviterer Finnjolleklubben mændene på havet.

Beneteau Oceanis 44 CC - Min Båd med Signe og Christian: En sejlsikker båd, klar til jordomsejlning

I en ny artikelserie besøger Minbaad.dk forskellige både og præsenterer "Min Båd" og ejeren. Her møder vi Christian og Signe Udsen på 35 og 26 år. De ejer sammen Beneteau Oceanis 44 CC, som har hjemhavn i Sønderborg. Om to år sejler de afsted på jordomsejling i deres båd "Vela".

Båd på land med mast på er smart og forhindrer skader, men slæk af på riggen

I udlandet har man i mange år ladet master blive på bådene, når de skal på land. Trenden er nu nået til Danmark - smart, mener forsikringsselskabet Pantaenius, der ser mange skader, når masterne skal af og på. Ikke mindst de store master kan være en mundfuld for bådejerne.

Foreningen Aarhus Eventyrsejlere er et fællesskab for nye og gamle sejlere - deles om Albin Accent 26

I Marselisborg Havn ligger der en Albin Accent 26, som sejles af 48 mennesker. I år opstod et spirende fællesskab, der drømte om én ting. Eventyr til søs. Foreningen Aarhus Eventyrsejlere  giver plads til nye og erfarne sejlere, der sammen tager ud på eventyr for at se Danmark fra søsiden. 

 

Skibet fra "Togtet" blev vist frem - TV-sejlere trak fuldt hus til fordragsaften i Svendborg

Tv-sejlerne Karin Steen Steffensen og Lars Aaby kom for sejl lige til fordøren på Danmarks Museum for Lystsejlads.  Sejlbåden Roselina af Aarhus havde sat kursen mod Svendborg til en foredragsaften på lystsejlads-museet. Foredragsaften samlede 170 publikummer på Danmarks Museum for Lystsejlads i…

Foredrag i Svendborg om DR-serien Togtet 26. september

Hvad sker der med os mennesker, når vi må tilpasse os oceanets mægtige naturkræfter og hvorfor er havet både tillokkende og frygtindgydende? Karin Steen Steffensen skipper på 'Togtet', en DR1 der kunne ses forsommeren 2023. Se foredrag 26. september på Danmarks Museum for Lystsejlads.

Mit fristed er blevet en fare for mit helbred og min fremtid på grund af PFAS - fortæller surfer Jeppe Thomsen

Igennem hele mit liv har jeg badet, surfet og sejlet i foråret, sommeren, ja faktisk hele året rundt. Utallige timer har jeg tilbragt i vandet, og de seneste års opdagelse af PFAS, per- og polyfluoroalkyl-stoffer, i vores drikkevand har sat en masse tanker i gang hos mig, skriver Jeppe Thomsen.

Sådan monterer du din båds presenning med mast på - gør det på en stille dag med en ven

Det er efterår og presenningen skal på. Thomas Iermiin fra GP Covers viser her på en 35 fods Elan i Egå Marina, hvordan man monterer en let, åndbar fibertex-presenning, når båden er på land og masten er på. Se minbaad.dks video og få gode tips.

Dønninger fra Molslinjen betød at frivillige fra Nordfalcken kunne trække løsrevet lyserød båd fri

- Det var rent held, at vi kunne få den fri. Vi trak og trak, men der skete ikke noget. Så kom der fire dønninger fra Molslinjen, og så fik vi den fri og efterfølgende tømt for vand, siger Mads Thøger Jensen, der er stifter og formand for Nordfalcken, skriver TV 2 Østjylland.