Gå til hoved-indhold

Brødrene Devantier hjælper unge - købte Spækhugger for at få flere huggersejlere i Vordingborg - 20 årige Albert greb muligheden

Kim og Jan Devantier købte en kapsejladsklar spækhugger, der kunne stå til rådighed for dem der kunne tænke sig at prøve kræfter med Spækhuggersejlads. Albert Elvang greb muligheden sammen med sin ven Kasper Nerup og fra næste år køber de båden til billige penge. Til vinter skal båden fikses med…

Lystsejler på Als får 2,5 års fængsel for at have ladt signalpistol med ved sin båd, hvor han faldt om

I påsken faldt en tysk mand om med et hjertetilfælde, han var ved at klargøre sin båd på havnen i Nordborg på Als. I en sportstaske med hans ejendele fandt sundhedspersonalet en signalpistol, som var bygget om til at kunne skyde med skarp ammunition, og tilhørende ammunition.

Sådan bruger du motorolie til din bådmotor

Hvorfor er det så vigtigt at bruge den rigtige olie? Kan man spare penge på motorolie, og hvorfor skal den skiftes? Palby’s oliespecialist, Troels Stærk, anbefaler at du skifter olie, når båden tages på land. Få her en masse gode råd.

 

Hvalekspert fælder dom efter opdagelse af næbhvalen i Øresund

En næbhval blev lørdag set plaske rundt i Øresund, og nu forklarer hvalekspert, hvad der kan have lokket hvalen ind i farvandet - og om noget lignende kan gentage sig i fremtiden.

16 meter lang svensk sejlbåd strandet syd for Klitmøller

Svensk sejlbåd var mandag morgen strandet ved Bøgsted Rende mellem Klitmøller og Nørre Vorupør. Det fortalte Benny Bak, leder af redningsstationen i Nørre Vorupør. Men det er lykkedes redningstjenesten at hive båden fri, oplyser TVMIDTVEST, se tv-indslag.

 

20-årige Anna droppede sejltur til England og Holland - nu er hendes LM 22 et bådfællesskab

Vordingborg-sejler Anna Brinch fra minbaad.dk erkender at planer er lavet, for at de kan ændres. Hun mindede sig selv om at det skal være sjovt at sejle, og det er ikke sjovt hvis man hellere vil være et andet sted. - Derefter fik jeg nye ideer, og min LM 22 er nu et bådfællesskab, blogger hun.

Hajer angreb oppustelig katamaran over flere dage - 3 personer reddet i Stillehavet

To russiske og en fransk mænd, er blevet reddet i Stillehavet, efter deres ni meter lange oppustelige katamaran var begyndt at synke på grund skader fra hajbid.

Baltic 142 Canova fra Finland bruger el-motor

Baltic Yachts udstiller den 43 meter lange Baltic 142 Canova på Monaco Yacht Show, verdens største superyacht-udstilling, som løber fra 27.-30. september 2023. Canova er kendt for sin elektriske fremdrift, innovative design og foils med Dynamic Stability System.

Skoleskib torpederet af finansloven - Georg Stages budget kan blive halveret og mister ét togt

Skoleskibet Georg Stage bliver halveret på årets finanslov, selv om skibet gør præcis, hvad regeringen ønsker med at skabe arbejdskraft. Direktør for skoleskibet Asser Amdisen er rasende og vantro: - Regeringen svigter sin egen politik. Det er lige før, jeg kalder det hykleri.

 

Dansk Sejlunion nedsætter styregruppe - vil styrke børn og unges vilkår gennem dialog

Dansk Sejlunion genstarter ungdomsarbejdet med en styregruppe i spidsen for at sikre, at flere er sejlere hele livet. Gruppen bestående af eksperter, klubledere og undervisere, har valgt fire fokusområder som de unge mener er mest presserende. Læs om det her.