Gå til hoved-indhold

Ny Hanse 410 i genanvendelig polyester ses på boot-udstilling i Düsseldorf - Reese Marine giver rundvisning

Hanse 410, der er nomineret til European Yacht of the Year 2024, vises frem på boot-udstillingen. En båd fremstillet i miljørigtig polyester og kan fås med el-motor med rækkevidde på 55 sømil. Den vises frem af importøren Reese Marin, der også viser ny Marex 440 og Targa 41 frem.

Søredningen i København sender særlig hilsen til Danmarks nye konge

Efter reddernes sejltur nær Middelgrundsfortet tonede en smukt formet kongekrone frem på plotteren. En krone, der er formet på baggrund af redningsbådens spor på farvandet nær Middelgrundsfortet.

Ny podcast "Vi sætter sejl" er til nye sejlere og giver dig svar på alle "dumme" spørgsmål

32-årige Monica Kruuse Bach, der går på sejlerskole i Vallensbæk, er udkommet en ny podcast “Vi sætter sejl”. Den er til den nye sejler, som gerne vil lære mere og mødes uden fordomme og himmelvendte øjne. Monica Kruuse Bach har eksperter i studiet.

Cayenne 42 - Min Båd med Vincent Baguley: Money Penny sejler hurtigt og har meget komfort

Her møder vi den 32-årige solo-sejler Vincent Baguley, der ejer den hurtigsejlende Cayenne 42 fra 1983. Den slanke båd ligger til i Vallensbæk Havn og har været med til Silverrudder flere gange. I 2021 gennemførte han på 23 timer solo rundt om Fyn og han elsker at sejle fra de dyre millionbåde.

Ungt par er vilde med at bo på sejlbåd i Marselisborg Lystbådehavn

- Muligheden for bare at smide tøjet og springe i vandet. Det er fantastisk! Jeg elsker mit liv på den her båd, siger 26-årige Emma Kristensen til DR, der skriver om boformer. Se masser af fotos i længere DR-artikel.

 

Barske vinterforhold til 34 ungdomssejlere i fælles ILCA og Europajolle camp i Fredericia

Mens Danmark gjorde sig klar til at hylde vores nye konge, var 35 undomssejlere samlet til fælles ILCA & Europajolle camp i Fredericia den 13. og 14. januar. De vinterbarske forhold krævede et stærkt sikkerhedsopbud, som ud over de tre trænere inkluderede to sikkerhedsbåde.

Vikingeskibene i Roskilde får et nyt hjem, placeret i sikkerhed fra forhøjet vandstand

Vinder af arkitektkonkurrencen om et Nyt Vikingeskibsmuseum er fundet, efter donation på 310 mio. kr. Der er nu en ambitiøs vision for opførelsen af en ny, bæredygtig og klimasikret bygning til de fem vikingeskibe.

 

Isbrydning i Skive Fjord efter isdybde på 10-15 centimeter

Adskillige iskolde døgn i træk har givet en frossen Skive Fjord med en isdybde på 10-15 centimeter. Men det er ikke et problem, de ikke selv kan løse. Mandag har isbryderen 'Krabbe' nemlig været på arbejde for at gøre fjorden fremkommen for skibstrafikken i området, viser tv-indslag fra TV MidtVest.

Lillebælt Værftet bygger ny 58 kvm hal efter donation på 600.000 fra A.P. Møller Fonden

Den samlede budgetterede udgift er på godt 1,8 mio. kr. eks. moms.  Der er også tilsagn fra LAG Mank - lokal aktionsgruppe på 50% samt kr. 100.000 fra firmaet Grottfred Pedersen. Hallen er bl.a. tiltænkt en vigtig rolle i undervisningen i forbindelse med Ung Havn projektet.

Det historiske Gedser Rev er ankommet til Hvide Sande efter to døgn på havet

Missionen lykkedes. Onsdag formiddag gik fyrskibet Gedser Rev roligt ind i Hvide Sande Havn med bugserbåden Gitte Vig i spidsen. Nu venter en større restaurering.