Gå til hoved-indhold

Fransk, svensk og tysk sejlbåd får premiere på verdens største bådmesse boot i Düsseldorf

De europæiske værfter står klar til at fremvise deres seneste skud på stammen for gæsterne på boot-udstillingen, der starter den 20. januar. Blandt andet lokker Dufour, Hallberg-Rassy og Hanse Yachts med nye og rummelige sejlbåde.

Ny Sun Odyssey 350, med cool negativ stævn, har mere volumen end forgængeren 349

Sun Odyssey 350 er lidt over 32 fod lang men med et integreret bovspryd til anker og beslag til code one-sejlet, stiger længden til 35 fod for den 5.7 tons turbåd fra det franske værft, Jeanneau. Båden, der kan fås med el-motor, får premiere på boot-udstillingen fra 20. januar i Düsseldorf.

 

Danmarks Idrætsforbund sender dybfølt tak til Dronningen

Det kommende tronskifte giver anledning til at rette en stor tak til H.M. Dronningen for hendes opbakning til dansk idræt. Udover protektoratet for DIF, har Dronningen ved flere lejligheder meget synligt bakket de danske atleter op, når de har repræsenteret de danske farver i udlandet.

Dragonfly 40 dobbelt vinder af amerikanske Boat of the Year priser 2024

Quoring Boats i Skærbæk har gennem tiderne fået et hav af priser for deres tjekkede trimaraner. Det danske firma fik i denne måned to priser mere. Dragonfly 40 tog pris fra Cruising World, mens Dragonfly 40 Ultimate tog pris fra Sailing World.

Borghegn 45 - Min Båd med Nicolas Bødker: Velsejlende 18 tons stålbåd designet af Arne Borghegn

Her møder du Nicolas Bødker (55) fra København Sejlklub og "Bifrost", en 45-fods stålbåd designet af Arne Borghegn. Bødker er på vej mod Middelhavet, men ligger lige nu i Camaret-sur-Mer og venter på godt vejr til at krydse Biscayen.

 

Albin Accent 26 - Min båd med Frederik Østergaard: Båden er nem at sejle alene og der er fin komfort  

Her møder vi 22-årige Frederik Østergaard, som ejer en Albin Accent, der ligger i Træskibshavnen i Aarhus, hvor han sejler små ture med venner og familie. Bådtypen vandt VM i ¼-tonsklassen i 1974.  

 

Nyt tidevandskursus fra sejlerskolen Watergames

Watergames lancerer nyt kursus for sejlere der drømmer om sejlads sydpå. Kurset er opdelt i 6 temaer: Det astronomiske tidevand. Søkortet og tidevand. Beregning af tidevand. Navigation og tidevand. Havne og tidevand. Ankring og tidevand.

Pas på i Nordsøen - 46 containere med flamingo er tabt fra et Mærsk Skib ud for Nordjylland - fire drevet i land

- Det vil være ganske uhensigtsmæssigt, hvis nogen sejler ind i en container. De er spredt over et stort område, så man kan ikke sige, hvor de præcis er, men nu har sejlere mulighed for at være forsigtige, siger Mærsk-pressemedarbejder Christer Haven tll TV 2.

Ny Najad 451 AC er til den moderne langturssejler

Sejleren skal også kunne sætte kurs mod oceanerne i en Naja 451’er med cockpit agter. Derfor lancerer Najad Yachts nu en tvilling til deres N451 CC, der var født med centercockpit.

Sunbeam 29.1 – første slør løftet for østrigsk weekendsejler

Sunbeam-værft har netop præsenteret den knap ni meter lange både under Boat & Fun i Berlin, hvor minbaad.dk var om bord. Båden er trailerbar og med hydraulisk svingkøl.