Gå til hoved-indhold

Sådan er skattereglerne, når du sejler med gaster

Her hos minbaad har vi bragt artikler om gastesejlads og nu er det tid til at blive klogere på skattereglerne, når du sejler med gaster. Jan Hove har specialiseret sig i at rådgive personer, der rejser rundt i verden og folder reglerne ud i denne artikel.

Bliv klogere på vikingernes byggeteknik hos Vikingemuseet - rundvisninger på bådeværftet

Træd indenfor på bådeværftet, hvor de friske træspåner knaser under fødderne og giver luften en frisk og særpræget duft af whisky. . Det er her, midt på bådebyggernes arbejdsplads, at museets dygtige formidlere fortæller om vikingernes fascinerende byggeteknik.

Dagens-billede i 1000 dage med sejlsportsfotograf Peter Brøgger

For præcis 1.000 dage siden - startede en ny tradition på facebooksiden "Peter Brøgger - Sejlsportsfoto". Peter startede sin rejse som fotograf indenfor sejlads, da VM skulle afholdes i hans hjemby Aarhus.

Grundstødning: Sådan gør du, hvis du støder på grund på sejlturen

Hvordan kom du ind på grunden, og fra hvilken vej går vinden, er blandt de spørgsmål, du bør stille, hvis kølen har ramt havbunden. Det forklarer Søsportens Sikkerhedsråd i artikel, der forbereder sejlerne på de oftest ufarlige grundstødninger.

Surfere sejler alt for tæt på fiskerbåde, mener fisker, der frygter en ulykke ved Vestkysten

Fisker i Vorupør i Thy mener ikke, surferne kigger sig godt nok for, når hans skib skal til og fra stranden. Fornylig var også en kitesurfer helt tæt på helikopter, og hvis hans sejl var kommet ind i helikopterens propel, så var helikopteren faldet ned, fortæller TV 2.

Marinehjemmeværnet hjalp sejlbåd syd for klintholm - lå og drev rundt da roret var i stykker

Havaristen fik assistance af Lynge KOMSEK Frivillig Stab fra Marinehjemmeværnet der var på sommertogt.

Ny Sunbeam 29.1 fra Østrig er til tur- eller kapsejlads er med hydraulisk svingkøl fra 0,85 til 1,85 meter

Sunbeam 29.1 med de tjekkede linjer har en svingkøl, der kan justeres trinløst elektrisk ved et tryk på en knap fra cockpittet. Hvilket tilbyder ejere maksimal fleksibilitet i valg af sejlområde. Med en længde på 9 meter og en bredde på 2,5 meter er båden trailbar. Elektrisk motor er standard.

 

Dansk Søredningsselskab: Staten og de private koordinerer ikke søredning godt nok

- Samspillet mellem den statslige og private søredning i Danmark er ukoordineret, mener Steen Wintlev-Jensen, bestyrelsesformand i Dansk Søredningsselskab. Sådan skriver han i en kronik i Berlingske Tidende. Og store dele af de indre danske farvande er ikke dækket af Kystredningstjenesten.

Udmattet sejler og hund fundet efter de drev rundt i tre måneder i Stillehavet på ukampdygtig katamaran

En australsk sejler, som har været savnet i tre måneder, er blevet fundet af en mexicansk tunfisker - drivende rundt med sin hund 1900 sømil fra land. Det oplyste fiskebådens ejer mandag, skriver TV 2.

 

Få en personlig sejlcoach med om bord - erfaren sejler Øyvind Bordal er klar

Nu kan du få kvalificeret hjælp til at få det bedste ud af sejlbåden. Det kan være sejltrim, havnemanøvre, tekniske udfordringer, sikkerhed, tur-planlægning eller kommunikation om bord, eller sparring omkring ideer til opgraderinger eller reparationer, fortæller Øyvind Bordal.