Gå til hoved-indhold

Sådan overlever du vinteren med din båd på land - Cille og andre giver inspirerende råd

Foråret kan føles meget langt væk. Så hvad får man egentlig tiden til at gå med, når ikke man kan slippe fortøjningerne og sejle ud i det blå? Læs her de mange inspirerende råd om hvad en sejler kan gøre når båden er på land. Fx kan du lave forbedringer på båden eller planlægge din sommertur.

 

Franske Oceanis 37.1 skabt til at sejle bedre og med mere volumen end sin forgænger

At forny en model er en udfordring, især når den er blandt bedst sælgende på markedet, hvilket Oceanis 38.1 var i sine ni år, men Marc Lombard og Nauta Designs opgave fra verdens største bådværft, Beneteau, lød på større volumen og forbedret sejlegenskaber. Oceanis 37.1 kommer snart til Danmark.

 

Nordship 440 Dæk Salon bygges på 6 til 8 måneder - få rundvisning og se flot aptering i Khaya Mahogni

Nordship 420 DS, tegnet af Lars Buchwald og Arne Borghein, blev der solgt en måske to af på boot forleden. Båden med ny køl med vægten dybere placeret, højere mast og mere sejlareal og vantene er placeret helt ude i borde. Vi var om bord på båden, der er smuk, men ikke helt billig.

Bavaria-lørdag hos Dansk Marine Center med flere nye både

Flere danske sejlere var i Düsseldorf til boot 2024 for at se på både og udstyr. Men for de, der ikke oplevede messen, laver Dansk Marine Center i Risskov en udstilling med en del Bavaria sejl- og motorbåde, flere er helt nye. Se også vores video med ny prisbelønnet Bavaria C46

Ny fotoudstilling "PRISTINE SEAS" på M/S Museet for Søfart: Døde koralrev bliver levende, og fisk vender tilbage

"PRISTINE SEAS - bringer havet tilbage". På M/S Museet for Søfart i Helsingør fortælles om et ekspeditionsprojekt, der har sat havbeskyttelse på dagsordenen. "Pristine Seas" har gennem 10 år udforsket de sidste vilde områder i verdenshavene, og med fotos, forskning og film.

165 meter lang og 23 meter bred luksus ubåd Migaloo M5 til to mia. dollars kan dykke fire uger i træk

Migaloo M5 har tiltrukket sig stor opmærksomhed i branchen. Ubåden er designet af østrigske Migaloo Private Submersible Yachts og hvis den bliver bygget vil den unægtelig være en unik superyacht. En af hendes vigtigste egenskaber er evnen til at forblive under vandet i op til fire uger.

Nyt forskningsprojekt om Danmarks eneste bådfund fra bronzealderen

Med støtte fra Kulturministeriets Forskningsmidler og KrogagerFonden begynder i denne uge et nyt samarbejde mellem Vikingeskibsmuseet i Roskilde og Roskilde Museum ROMU om at udforske bronzealderens maritime kulturarv.

7,5 cm lang rur fundet på vestkysten - fem gange større end normalt

Marinebiologerne jubler, mens sejlerne skeptiske ser til. En rekordstor rur har i weekeden for første gang fundet vej til de danske farvande. TV MidtVest rapporterer.

Vinterferie for familien på Museet for Søfart: Lær at bande som en sømand og se modelskibe

Alle slatne sandorme og sølle landkrabber! Tag hele familien med til vinterferie på M/S Museet for Søfart i Helsingør, hvor besætningen byder på søens bedste bandeordskursus, seje sømandstusser, modelskibe og maritime oplevelser for alle aldre.

Løsn fortøjningerne - vandet stiger med op til 2,7 meter natten til torsdag

Kraftige vandstigninger forventes at ramme store dele af landet i løbet af det næste halve døgn. Sejlerne opfordres til at sikre deres både med fortøjninger og affjedring.