Gå til hoved-indhold
Her ses den ultra flade spiler der er skødet lagt oppe mod masten. Foto: Sail-world.com

Hollandsk Tornado team satser alt på let luft til OL

Netop nu, kort før OL går i gang, afslører Mitch Booth et sprit nyt spilerdesign, som man må sige er en revolution - eller en bøjning af reglerne til det yderste i Tornado klassen.

Af Thomas Paasch |

Australieren Mitch Booth udvandrede for nogle år tilbage til Holland, og derved øgede han også sine chancer for overhovedet at komme til OL. Han skulle ellers kæmpe med storfavoritten Darren Bundock om Australiens plads ved OL.

Men nu, kort før OL går i gang, afslører han et sprit nyt spiler design som man må sige er en revolution - eller en bøjning af reglerne til det yderste.

Han har simpelthen udviklet en spiler i samarbejde med Jay Glaser (tidligere Amerikansk Tornado OL sejler) og Ullmann Sails, som er så flad at de kan sejle kryds med den. Det kan naturligvis kun lade sig gøre i let vind, men da det er det alle prognoser lover til OL, kan det gå hen og blive en kæmpe fordel.

Bagsiden af medaljen er naturligvis at en så flad spiler ikke gir det samme på læns som en ”traditionel” skæringsspiler gør. Ud over at være flad, har de også måtte gøre den ca. 7 kvm. mindre end konkurrenternes.

Det skulle dog efter sigende så rigelig opvejes af at de står strakt i trapez på kryds i 3 m/s mens alle andre sidder inde på kanten.

Så reelt set har de udvidet deres sejlgaderobe med en let vinds krydsgenua, og så droppet spileren. Det bliver spændende og følge om den satsning holder, og om der er andre der følger trop med sejlændringer i elvte time…

content-loader
content-loader
content-loader