Gå til hoved-indhold
gidsler, tursejladsTur
Sejlerne blev tilbageholdt på et Singapore-registreret containerskib, som blev kapret af pirater tidligere på måneden.

Britiske sejlere nu fanget i en somalisk landsby

Pirater har flyttet et bortført britisk par fra deres yacht til en landsby i Somalia. Nu skændes piraterne om, hvorvidt de vil kræve 35 mio. kr i løsepenge eller en fangeudveksling, skriver jp.dk.

 

Af Troels Lykke |

"De er ført til en landsby udenfor Harardhere, og de har det efter omstændighederne godt," siger Abdi Yare telefonisk til nyhedsbureauet AFP.

Harardhere er piraternes højborg på den centrale del af Somalias kyst.

Det britiske udenrigsministerium bekræftede fredag, at piraterne krævede syv millioner dollar (35 millioner kroner) for frigivelse af ægteparret Paul og Rachel Chandler på 59 og 55 år, skriver jp.dk

Yare siger, at piraterne er uenige om at kræve penge eller at indgå en handel om frigivelse af syv pirater, der tilbageholdes af den internationale piratbekæmpende flådestyrke, som bekæmper efter et angreb på en fransk fiskerbåd på tirsdag.

Paul og Rachel Chandler sejlede ud for Somalias kyst på deres yacht "Lynn Rival", da pirater bordede deres båd og tog dem som gidsler den 23. oktober.

De sejlede på tværs af Det Indiske Ocean fra Seychellerne til Tanzania, da de blev taget til fange, og deres 38-fods yacht blev senere fundet tom af britiske Royal Navy.

Se billeder af den 38-fods båd

Rindom udbygger sin EM-føring: - Jeg laver gode starter og har meget fart

Den suveræne dansker fortsætter sin dominans ved mesterskabet, hvor det mentale har stor betydning. Det fortæller den tilfredse sejler til Minbaad.dk. Anna Munch holder fast i top-10.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Casper mod Skagerrak - DR-dokumentar går bag om surferens imponerede rekord

18 timer og 30 minutter brugte SUP-verdensmesteren i 2018 på at krydse farvandet mellem Danmark og Norge. En imponerende bedrift, der kræver mental såvel som fysisk forberedelse. Danmarks Radio var med på sidelinjen før, under og efter rekordsejladsen.

Links til andre sites