Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Liv skal reddes til søs - sejlere på skolebænken

Nyt projekt fra Beredskabsforbundet skal lære fritidssejlerne førstehjælp. Torm støtter atter sejlere, der nu kan tage kursus for kun 200 kr.

 

Af Troels Lykke |

Hjælpen til søs kan være længe undervejs, og pladsen på en båd kan ofte være trang. Beredskabsforbundet lancerer derfor førstehjælpsprojekt, der skal redde liv til søs.

Og det viser sig, at kun 10 til 15 procent af sejlerne formår at udøve førstehjælp, fortæller en medarbejder fra Beredskabsforbundet til minbaad.dk i dag i Tuborg Havn.

I Dansk Sejlunion er man glad for det nye projekt, som netop er blevet skudt i gang. Unionen har deltaget i planlægningsarbejdet, og sejladschef Steen Wintlev forventer sig meget af projektet, da det vil dække et behov:

- Blandt fritidssejlerne ser vi et antal af både mindre og alvorlige ulykker. Derfor er det vores forhåbning, at et projekt af denne karakter vil være medvirkende til, at sejlerne får viden, der gør dem i stand til at stoppe ulykkerne, før de bliver fatale. Førstehjælpsprojektet vil bestemt dække et behov inden for søsporten, fortæller Steen Wintlev.

Steen Wintlev fortæller til minbaad.dk, at en del sejlklubber allerede har sagt ja til projektet.

"Vi tror mange vil bruge tilbuddet og uden Torm var det ikke blevet til noget, blandt andet har det støttet til undervisningsmateriale," siger Steen Wintlev.

Testkurser forinden

Ved Beredskabsforbundet har man gennem hele året forberedt undervisningen, så den er målrettet fritidssejlerne:

 - Det er noget andet at skulle udføre førstehjælp i høj sø til havs end til lands. Derfor har Beredskabsforbundet brugt tid på at finjustere undervisningen, så den rammer de spørgsmål, som fritidssejlerne må have. Det er sket med testkurser for fritidssejlere og med eksperthjælp fra blandt andet SOK, Falck og Trygkammerenheden ved Rigshospitalet, forklarer Mads Jakobsen, kommunikationschef ved Beredskabsforbundet.

Torm: Kodeordet er sikkerhed

Projektet er støttet økonomisk af TORM Fonden, hvor direktør Jens Bjergmose ser det som en naturlig del af fondens politik:

- Det er vigtigt for os at støtte maritime projekter, som har bred interesse for de mange tusinde danskere, som færdes til søs i fritiden og i sporten. Kodeordet er sikkerhed og den rigtige måde at yde førstehjælp på under vanskelige forhold til søs. Hvis vi bare kan redde ét liv med projektet, så vil vi være stolte over at have støttet det, siger Jens Bjergmose.

www.beredskab.dk/sos

content-loader
content-loader
content-loader