Gå til hoved-indhold
Tur 84 i RungstedKort Nyt
Tur 84, der ikke bliver en Tur 84 igen. Foto: Troels Lykke

Derfor blev Tur 84 knust - har du et godt råd?

Ejeren af Tur 84 forklarer til minbaad.dk hvad der gik galt, da båden drev ind på stenene og blev totalskadet i Rungsted.

Af Troels Lykke |

Tre mænd sejlede en Tur 84 fra Nivå mod Vedbæk Havn, hvor den skulle opbevares for vinteren. Båden havde storsejl oppe og motoren gik.

I den hårde, sydlige vind besluttede sejlerne, med den 42-årige skipper Jens Larsen, at mandskabet ville sejle ind til Rungsted, da det blæste op.

På det tidspunkt var trioen lige passeret Rungsted Havn, fortæller medejer af båden, Palle Skov, der ikke var med om bord under uheldet.

Storsejlet ned og motoren dør

Sejlerne tager storsejlet ned og da det næsten er nede dør motoren, en ældre men velholdt Yanmar, der som båden også er fra 1977.

"Men storsejlet sætter sig fast, da mandskabet forsøger at sætte storsejlet igen men fordi de ingen motor har så kan de ikke få båden op i vinden og sætte sejlet og derefter gik det stærkt, da de drev ind mod stenmolen," forklarer Palle Skov til minbaad.dk

Der bliver derefter kaldt om hjælp via Lyngby Radio og båden rammer bunden og driver kort tid efter ind mod stenmolen.

Forsøgte at holde båden fra stenmole

"Her forsøgte besætningen at holde båden væk fra stenmolen og en gummibåd fra Hjemmeværnet hjælper også til, men de havde heller ikke styrke til at holde båden fra stenene," siger Palle Skov.

Besætningen kunne selv komme i land fra båden, selvom det blæste op til 16 m/sek. fra syd.

Forsikringen hjælper, mener ejer

Han regner med at forsikringen nu erstatter den totalskadet båd til omkring 100.000 kr.

"Det piner besætningen, at det skete, men det er et hændeligt uheld og jeg regner med at få pengene fra forsikringen. Det burde der ikke være problemer med," siger Palle Skov.

Klik og se Billeder da Tur 84 rammer stenene.

content-loader
content-loader
content-loader