Gå til hoved-indhold
J/80 i USAKapsejlads
J/80eren er en levende dame.

J/80 ny i Festuge - der vil matche Kielerwoche

100 besætninger mødes til ”Århus Festuge Cup for klassekølbåde”. CB66, H-Båd, Folkebåd, Scancap 99, Yngling og J/80 er med.

 

Af Troels Lykke |

Det er Århus Sejlklub, Egå Sejlklub og Sejlklubben Bugten der er værter ved stævnet som har base i Århus Lystbådehavn.

Dagen efter sidste tilmeldingsfrist noterer stævneleder Lilly Levenhagen med stor glæde, at der tilmeldt et rekord stort antal både.

Får egne løb

”Vi har over 90 både på deltagerlisten. Samtlige klasser er over minimumsantallet for at få eget løb, og vi vil få løb for CB66, H-Båd, Folkebåd, Scancap 99, Yngling og som noget helt nyt, også J80 klassen, der i Århus faktisk vil afvikle deres første DM, godt nok uofficielt men stadigvæk flot for en så nyetableret klasse”.

For H-bådene gælder stævnet som VM udtagelse og samtidig er det også en generalprøve på næste års Århus Festuge Stævne, hvor H-Bådene vil mødes i Århus til Nordiske Mesterskaber. Folkebådene er ligeledes på generalprøve, idet der i Århus til næste år vil være Danmarksmesterskaberne.

En prøveballon

I det hele taget er Århus Festugestævne for Klassekølbåde i 2009 lidt af en prøveballon: ”det er første gang, at flere klubber samarbejder omkring stævnet” siger Thomas Capitani fra Sailing Aarhus.

"Vi har ambitioner om at samle Århus Festuge Stævne både for joller og klassekølbåde i Sailing Aarhus samarbejdet, således at vi kan styrke fundraising, logistik, racemanagement, kommunikation og pr til fordel for alle deltagere og samarbejdspartnere," siger Capitani.

Hvorfor ikke matche Kielerwoche

"Vi har ambitioner om at skabe en pendant til Kielerwoche – og med Århus Festuge, de utallige kulturelle tilbud og den lille million der i forvejen gæster Århus, ja så er der faktisk ingen grund til, at vi i Århus IKKE skulle kunne matche Kielerwoche. Når de to weekender er overstået i år, vil over 1.000 sejlere have været forbi Århus og der er fortsat et enormt, uudnyttet potentiale” siger Thomas Capitani.

Du kan nå det endnu: www.aarhusfestugecup.dk og læs om www.sailing-aarhus.dk

content-loader
content-loader
content-loader