Gå til hoved-indhold
danboat, visitdenmark, sejlunionen, kyst i århusTur
Århus er et smukt område at besøge. Foto: Ulrik Johnsen

Tyske sejlere er vilde med Danmark

Læserne af det tyske magasin Segeln kårer Danmark, som det smukkeste sejlområde i Europa, fortæller Danboat.

 

Af Troels Lykke |

Kåringen er sket i forbindelse med magasinets årlige prisuddeling "Segeln Award", hvor læserne stemmer om deres favoritter inden for 11 forskellige kategorier.

Holland og Kroatien indtog henholdsvis anden og tredje pladsen efter Danmark i kategorien "Smukkeste sejlområde i Europa".

Udmærkelsen bliver vel modtaget af Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID).

- Danmark er et ideelt land for sejlinteresserede gæster. Der er masser af vand, vind og en varieret natur med mange charmerende lystbådehavne, og vi er naturligvis meget glade for, at de tyske læsere er opmærksom på dette, siger sekretariatschef Jesper Højenvang, FLID til Danboats nyhedsbrev.

Øget indsats for lystsejlerturismen i Danmark

Danmark som destination for udenlandske sejlere er blevet målrettet markedsført i Tyskland, Sverige og Norge siden 2008.

Kampagnen har i 2009 bl.a. omfattet tre regionale temahæfter, kampagnesites i fire sprogversioner på visitdenmark.com/sailing og pressebearbejdning.

Partnerne fortsætter kampagnen i 2010 med et nyt temahæfte, der dækker hele Danmark, og som har fokus på tre af Danmarks bedste sejlfarvande: Lolland-Falster, Limfjorden og Fyn.

Bag lystsejlerkampagnen står Danboat, Dansk Sejlunion, FLID, Syddansk Turisme, Netværk Limfjorden samt VisitGuldborgsund og Lolland kommune i samarbejde med VisitDenmark.

Artikel placeret i Segeln

- Som en del af kampagnen har vi bidraget til en artikel om sejlads i Danmark i magasinet Segeln. Artiklen har sandsynligvis medvirket til, at læserne har nomineret og kåret Danmark som det smukkeste sejlområde, og det giver god grobund for det fortsatte arbejde i 2010, siger Marianne Teglengaard, projektleder for bl.a. lystsejlerturisme i VisitDenmark.

VisitDenmark har i samarbejde med partnerne udgivet tre temahæfter om lystsejlads på Limfjorden, omkring Fyn og ved Lolland-Falster i et samlet oplag på 150.000 eksemplarer, der er udkommet i norske, svenske og tyske versioner.

visitdenmark.com/sailing er nye kampagnesites på fire sprog blevet udviklet med bl.a. beskrivelser af 275 lystbådehavne i Danmark med faktuelle oplysninger om faciliteter, søkortnummer og kapacitet samt nært beliggende turistkontorer, overnatningssteder og attraktioner, så man nemt bliver inspireret til også at gå på opdagelse i land.


Fakta:
Analyser om lystsejlads har afdækket potentialet for lystsejlerturisme i Danmark, og VisitDenmark er i samarbejde med brancheforeninger indgået i et udviklings- og markedsføringssamarbejde omkring udnyttelse af dette potentiale.

Navnlig 2009 har været et svært år for den udenlandske turisme, herunder til Danmark.

I årets første otte måneder har campingpladser og lystbådehavne dog klaret sig relativt bedre end andre overnatningsformer.

Kun et fald på 5,8 procent i overnatninger

Således er der 'kun' noteret et fald i de udenlandske lystbådeovernatninger på 5,8 pct., mod et samlet fald i de registrerede udenlandske overnatninger på knap 10 pct. (Kilde: Danmarks Statistik)  

I 2008 var der 541.171 udenlandske overnatninger i danske lystbådehavne

I samarbejde med Danboat, Dansk Sejlunion, FLID, Syddansk Turisme, Netværk Limfjorden samt VisitGuldborgsund og Lolland Kommune gennemfører VisitDenmark en lystsejlerkampagne i 2008 - 2011.

Sideløbende med lystsejlerkampagnen udvikles et nyt opdateret layout af VisitDenmarks guide til danske aktiviteter og attraktioner, som er mere brugervenlig over for danske og udenlandske lystsejlere i danske farvande. 

content-loader
content-loader
content-loader