Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Melges 24er.

Debut på international Melges 24 scene - video

Der blev i weekenden skrevet akademihistorie, da det første internationale stævne blev sejlet under sydlige himmelstrøg i Hyeres, Sydfrankrig. De ni elever og underviser Peter Hansen, som tilsammen udgjorde to Melges 24 besætninger, deltog i de franske mesterskaber og blev henholdsvis 8 og 9. Se også herlig video

 

Af Troels Lykke |

Af Christian Tang:

”Vi tog herned uden at have nogen ide om hvor i feltet vi ville ende,” fortæller rorsmand, Thorbjørn Schierup, som sideløbende med akademiet sejler Laser på højt internationalt niveau: 

”At sejle sammen med fire andre er en ny udfordring som kræver enormt teamwork. Informationer om vindforhold, konkurrenter og banen bliver samlet på en ny måde, hvilket er med til at give det enkelte besætningsmedlem mulighed for at være fuldstændig fokuseret på sin opgave. På de to en halv måned akademiet har kørt, er vi nået rigtigt lang, hvilket også afspejler sig i ros fra en Schweizisk besætning som synes vores entre på den internationale Melges 24 scene har været flot.”

Taktisk fokus
De unge talenter på akademiet har fået rigtigt meget ud af at sejle sammen med andre Melges 24’ere.

”Selvfølgelig har det givet et stort udbytte at sejle sammen med 10 andre Melges,” fortæller taktiker Christian Tang:

 ”Der hvor vi især har kunnet erhverve et stort udbytte er i de taktiske overvejelser. Hvilke vindspring er store nok til at vende på? Hvordan positionerer vi os bedst i starten, på opkrydset og ned af løberen? Dette sammenkoblet med kommunikationen og beslutningsprocessen ombord har været i fokus, og det føles tydeligt, at vi allerede nu er kommet op på et væsentligt højere niveau end ved stævnets start.”

To be continued
Dog har akademisterne ikke mange dage at sunde sig i efter den krævende opstart. I løbet af ugen bliver Melges 24’erne trailet bag på de to Volvo v50’ere, som venligst er udlånt af Volvo Danmark, og kørt videre til Gardasøen, hvor akademiet vil sejle deres andet internationale stævne. 

”Det er en fantastisk mulighed for sejlerne at kunne deltage i to stævner i streg” siger Peter Hansen, instruktør på Sailing Academy. ”Vi skal tage de gode erfaringer med fra debuten og bygge videre på dem, vores fokus er kniv skarpt og vi ser frem til at give den gas på Garda.”

Saling Academy Aarhus - http://www.ihaarhus.dk/Default.aspx?ID=1175

Regatta i Hyeres - http://www.coych.org/nah/

Melges24 bådtypen - http://www.melges24.com/

Film - http://www.youtube.com/watch?v=yI7lasxvqps

content-loader
content-loader
content-loader