Gå til hoved-indhold
Tur
Jessica Watson forsøger at blive verdens yngste der har sejlet solo rundt om jorden. Den hidtil yngste var 18 år gammel.

Pige på verdenshavene

16-årige australske Jessica Watson, der for 19 dage siden startede solosejlads jorden rundt, har lagt 2.000 sømil bag sig i 34 fods båd. Hun har passeret Tonga øerne og er nu nordover mod Ækvator.

Af Troels Lykke |

Selv om Jessica Watson allerede har været igennem hårdt vejr, er humøret stadig højt.

"Hver gang jeg har været ude på dækket får jeg saltvand med ind i kahytten. Og selv om vi havde gjort os rigtig mange anstrengelser for at tætne alt inden afgangen, så er der dukket små utætheder op her og der. Men jeg tror at jeg (kryds fingrene) efterhånden har fået de fleste af dem lukket med min sealer", skriver Jessica Watson på sin blog.

Den kun 34 fod lange sejlyacht Pink Lady har indtil nu tilbagelagt godt 100 sømil i døgnet, hvilket er lidt mere end ventet, skriver Maritime Danmark.

Om 14 dage ventes Watson at nå frem til Samoa, hvorfra kursen - efter en kort sejlads nord for Ækvator - lægges sydover og derefter østpå for at runde Kap Horn og ind i Atlanterhavet.

Den 23.000 sømil lange rejse ventes at vare omkring otte måneder.

Kilde: timeslive.co.za

Jessicas blog

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites