Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Sailing Academy "snyder" sig ind til Louis Vuitton

Læs om besøg på base med den imponerende ITA 99 fra America's Cup, hvor Rasmus Køstner kunne åbne døre.

Af Troels Lykke |

Af Katrine Lintrup og Nicoline Lokdam fra Sailing Academy:

Hvad gør man hvis man godt kunne tænke sig at komme til tops i international sejlsport? Hvis man er på Sailing Academy kører man til Nice, parkerer sin sponsorerede Volvo mit på vejen og snyder sig backstage til Louis Vuitton Trophy. 

En ellers kedelig køretur fra Hyéres til Gardasøen for Sailing Academy’s elever, tog en interessant drejning, da de kom til Nice, hvor hele det imponerende Louis Vuitton Trophy-cirkus var kørt i stilling.

Holdene havde afbrudt deres ellers travle program, på grund af for meget vind, hvilket Sailing Academy udnyttede ved at få Team Origin’s Christian Kamp, til at fortælle om de eksklusive racerbåde og livet som professionel sejler.

Det er jo fandme kulfiber

”Det er jo fandme alt sammen kulfiber!” udbryder Hasse Neve med jævne mellemrum imponeret, der er klar til at skifte rollen som bådsmand på en Melges 24, ud med en plads i America’s Cup.

Besøget satte også gang i drømmene hos Mille Jensen;

”Er der nogen piger der sejler i cup’en?”, spurgte hun nysgerrig Christian Kamp, der kunne forsikre hende om, at der både havde været en hel pigebesætning i 1995 og siden enkelte piger på forskellige besætninger. Det er ikke umuligt, selv om der unægtelig er lang vej igen.

Det imponerende syn af de fire både på land, gjorde uden tvivl et kæmpe indtryk på holdet. Alene torpedoen i bunden af kølen vejer 20 tons, mens skroget kun vejer to tons, fordi det hele er lavet i kulfiber og vægtoptimeret til race.

At det er en racerbåd ses også tydeligt på den aerodynamiske form og det højteknologiske udstyr ombord. Alt er finpudset og udviklet til at sejle stærkt.

Gensyn for Køstner

Besøget på ITA 99 var et kærkomment gensyn for instruktør, Rasmus Køstner som havde sejlet på netop denne båd under Louis Vuitton Cup 2007 i Valencia. Han mødte både bekendte på området og fik vist akademisterne sin gamle position på båden.

Alt i alt var det en fed øjenåbner og en stor motivation for at gøre det endnu bedre ved det næste opkommende Melges-stævne på Garda søen.

Sailing Academy’ sejlerne er taknemmelig for denne oplevelse er gjort mulig, med hjælp fra vores sponsorere, Ulmann Sails, Volvo Danmark og Idrætshøjskolen Århus.

content-loader
content-loader
content-loader