Gå til hoved-indhold
Rs.x bettinaKapsejlads
Bettina Honoré ses her under OL i Qingdao. Foto: Troels Lykke

Bettina slog næsten alle drengene i Hellerup

Ved et lille DS-DM for RS:X vandt Kim Braad Carlsen, men han sluttede a-point med OL-sejleren Bettina Honoré. Tidligere OL-træner tror på fremgang i klassen.

Af Troels Lykke |

Der blev kun sejlet tre sejladser ud for Hellerup Sejlklub i weekenden. For om søndagen var det kun de modige i Vedbæk i Mumm Stelton Cup, der tog på Øresund.

Et lille blandet felt på 14 RS:Xere dystede og bedst var den unge SKBer Kim Braad Carlsen fra Køge Bugt.

Men a-point lige efter kom den 38-årige Bettina Honoré fra Hellerup Sejlklub og derefter fulgte Katrine Jensen.

Jacob Holst sejlede med til DS-DMet:

"Det var den ultimative udfordring med vindspring, tang og 13-14 m/sek til tider," siger den tidligere OL-træner, der gerne havde set flere med til klassemesterskabet.

Måske OL-syndrom i klassen

"Der var nogle sejlere, der ikke mødte op som godt kunne sejle med, men der er gode tegn på flere aktive fx fra Rungsted. Men klassen kan også være ramt af det klassiske OL-syndrom, hvor få deltager. Jeg havde håbet på 20-25 RS:Xere," siger Jacob Holst til minbaad.dk.

Big Techno 293 kan skabe fremgang

Han ser dog optimistisk på fremtiden efter at Sejlunionen og Torm har sendt rigtigt mange surfbrædder Big Techno 293ere ud i klubberne.

"Det er en klasse der boomer i verden og med Big Techno 293 tegner det godt for RS:Xere på sigt," siger Jacob Holst, der selv var en af dem, der sørgede for at få Big Techno 293 ud i klubberne, for at skabe den røde tråd mellem ungdom og elite.

Resultat

content-loader
content-loader
content-loader