Gå til hoved-indhold
palby marine i koldingUdstyr
Niels Kinch fra Palby Marine viser sikkerhedsudstyr frem. Foto: Troels Lykke

Hvem havde inshore pakke med i Mumm Stelton?

Vi tog til Danmarks største maritime grossist, Palby Marine, og de viste hvad man typisk har brug for under sejlads tæt på land, hvis ulykken er ude. Se prisen og ny kommentar om sejler, der druknede.

Af Troels Lykke |

Vi besøger Niels Kinch fra Palby Marine i Kolding i denne uge for at tjekke ud hvad der er fornuftigt at have med om bord på en sejlbåd.

Han viser os en sikkerhedspakke frem til brug for mindre kapsejladser, som Palby Fyn Cup og en Mumm Stelton Cup i op til 23 m/sek.

Pakken koster i alt 4.001 kr.:

Boltsaks til at klippe riggen ned:  319 kr.

Rescue line til at samle folk op i vandet: 339 kr.

Nødraketter: 645 kr.

VHF-radio: 2.199 kr.

Sikkerhedsline med tre liner: 499 kr.

Burde være DH-krav

Rune Neuman, Farr 40-gast, betvivler at sejlerne i Mumm Stelton Cup havde disse ting om bord.

Han så gerne mere skrappe krav i DH-reglen, der kunne betyde, at en sejlads i efterårsstorm, krævede det udstyr om bord, vi nævner her og måske meget andet.

"Jeg tvivler fx på, at alle havde en VHFer om bord under Mumm Stelton Cup og jeg mener det er uforsvarligt at sejle uden," siger Rune Neumann til minbaad.dk

En VHF er nødvendig, hvis man vil findes midt i en sejlrende.

Fra venstre: Boltsaks, rescue line, nødraketter, VHf og sikkerhedsline. Selvfølgelig skal man også have en førstehjælpskasse med til 149 kr.

Er du enig med Rune Neumann, burde der stilles større, obligatoriske krav fx til inshore-sejlads? Og er det en opgave for DH-reglen?

content-loader
content-loader
content-loader