Gå til hoved-indhold
Visione med Per WeiskvistKapsejlads
Mikkel Sangstad, der netop har klippet film for IOCs 1,2 mia. seere kunne ikke komme på vandet i dag, da KDY ikke havde en pressebåd. Derfor dette arkivfoto taget af Frøken 34 Lisbet.

Dolmer og Bekking gør en forskel i Rungsted

J/V 41eren med Volvo-sejlerne vandt suverænt sine sejladser i dag i frisk vind ved Autumn Regatta. "Vi pressede ikke båden på chikanebanen, mens mange andre smed spilerne i vandet," siger Jens Dolmer til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

Kerteminde-skipper Per Weiskvist og mandskab var efter vores oplysninger noget spændte og nervøse for om de i dag kunne leve op til nogle af verdens bedste jordomsejlere, Jens Dolmer fra Ericsson 3 og Telefonica Blue-skipper Bouwe Bekking.

Men nervøsiteten var hurtigt væk efter at båden lagde sig helt fremme i feltet i første start med lidt over 20 både, samtidig udstrålede Jens Dolmer en knusende ro og erfaring på båden.

Keep it simpel

Jens Dolmer siger her til aften, efter Visione satte tre førstepladser i skabet i tre sejladser:

"Det er en rigtig god båd, den sejler godt og vi har gjort det så simpelt som muligt. Vi er med for første gang og Bouwe og jeg ville ikke presse besætningen for meget, som andre gjorde hvor spilerne røg i vandet, især i sidste sejlads, hvor der var op til 22 knob," siger Jens Dolmer.

Bouwe Bekking og Jens Dolmer brugte engelske fagudtryk, som Jens Dolmer sørgede for at oversætte til den fynske besætning. Starterne var gode, men en enkelt gang måtte holdet vende om en ekstra gang, da Visione var kommet for tidligt til linjen.

Første i mål blandt store både

Båden nåede også at komme først en enkelt gang, endda foren en Swan 45. En ting, som Visione-holdet skal arbejde med er kommandovejene om bord.

"Det er lidt typisk, når der er venner, der sejler sammen, at der mangler kommandoveje, i princippet skal man kun kunne høre taktikkeren og pitmanden (faldene). Vi har givet sejlerne nogle råd, som de kan arbejde videre med hen over vinteren. De kan jo godt sejle på Visione," siger Jens Dolmer, der var spilertrimmer og meget andet om bord.

Det var også ham, der sørgede for at Bouwe Bekkings taktik kunne lade sig gøre med manøvre.

Om Bouwe Bekking, siger han:

"Han ramte da ikke noget i dag," griner Dolmer, "og vi fik lavet gode starter."

Bank sejler på tysk båd

Stævnet har også andre kendisser med som Jesper Bank ra Elvstrøm Sails. Han er på en tysk båd, men også America's Cup-sejleren Jann Neergaard og Jonas Høgh-Christensen er med.

I morgen sejles på op-ned-baner. Minbaad.dk regner med at komme på vandet, hvis KDY kan stille med en pressebåd.

Det kunne storklubben ikke præstere i dag, da filmmanden Mikkel Sangstad skulle arbejde for minbaad.dk.

KDY scorede point hos sejlerne i dag, da de præsterede sydtysk stemning med surpriseparty for de kolde sejlere på de 69 både. Se www.kdy.dk

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader