Gå til hoved-indhold
danske melges 24-sejlere i ItalienKapsejlads
Vinderne med skipper Thorbjørn Schierup, nr. to fra venstre.

Sølv til skrappe Sailing Academy-sejlere

Elever fra Sailing Academy Aarhus blev toer ved Melges 24 Winter Volvo Cup på Gardasøen. Skipper Torbjørn Schierup og co sluttede apoint med de rutinerede Sibello brødre, der fravristede danskerne sejren i dramatisk sidste sejlads.

Af Troels Lykke |

For blot tre måneder siden havde ingen af eleverne siddet i en Melges 24 - nu blander de sig i toppen af det europæiske felt.

Sølvet var i hus søndag efter fire intensive sejladser i overvejende frisk vind, med en serie udelukkende bestående af top 5 placeringer.

Laser-sejler Schierup og mandskab

Teamet bestående af Katrine Linstrup, Nicolai Lunde, Hasse Neve, Christian Tang og Thorbjørn Schierup var suverænt med i toppen og sejlede en eminent første plads hjem i anden sejlads, hvor de rundede første topmærke 50 meter foran resten af feltet og avancerede derfra.

Før sidste sejlads fører DEN-574 teamet samlet, men ligger langt tilbage i feltet ved første krydsmærke i sidste sejlads og afgørende sejlads.

Derfra sejlede holdet sig på imponerende vis tilbage som nummer 5 i mål, hvilket var blot et point fra en samlet sejr. 

Det var en kæmpe forbedring teamet præsterede fra forrige stævne. For to uger siden drog de ni elever af sted fra efterårskolde Danmark til Hyeres, Sydfrankrig, som bød på vind, sol og elevernes første internationale stævne.

Her klarede de to Melges 24 besætninger sig sportsligt middelmådigt, men vigtige erfaringer blev gjort.

”Det er stortset ligegyldigt hvor dygtige sejlerne er individuelt, for det handler om at arbejde sammen som et team og udnytte hinandens stærkeste sider” siger Hasse Neve, trimmer på DEN-574, der tog sølv, og bliver bakket op af team kammeraten  Nicolai Lunde.

”At det er en teampræstation er der ingen tvivl om,” understreger Lunde.

”Fem talentfulde sejlere giver ikke nødvendigvis en hurtig Melges 24, men på Garda er det virkelig lykkedes for os.”

Starterne var bedre

En specifik forbedring var starterne.

”Vi formåede at lave langt bedre starter på Gardasøen, hvilket gav os friere taktiske muligheder, som vi greb.” siger Christian Tang, taktiker og, styrmanden, Thorbjørn Schierup supplerer:

”Vi havde bådfarten og styrede i langt højere grad vores egen sejlads i forhold til feltet, det gjorder at vi fik placeret os optimalt.”   

Den anden besætning på akademiet havde sværere ved at finde flowet på vandet og endte længere nede i feltet, de er dog glade på kammeraternes vegne.

Rasmus Køstner: Vi er stolte

For knap tre måneder siden var det første gang, de ni elever og to undervisere Peter Hansen og Rasmus Køstner mødtes på Århus havn.

Idrætshøjskolen Aarhus, som oprettede Sailing Academy Aarhus, havde kort forinden investeret i to Melges 24'ere som skulle danne udgangspunkt for elevernes kommende sportskarriere.

Med sig havde de ideer, viljestyrke og måske vigtigst af alt talent.

”Målet var at akademiet skulle levere et godt sportsligt resultat. Winter Volvo Cup var projektets eksamen, der ville vise, om vi på den korte tid projektet har haft til rådighed har formået at nå et tilfredsstillende internationalt niveau på Sailing Academy Aarhus, siger underviser på Saling Academy, Rasmus Køstner.

”Jeg er virkelig så stolt af mine sejlere. De har gjort det fantastisk.”

Sailing Academy er taknemmelig for god opbakning fra sammenarbejdspartnere, Ulmann Sails, Active, Volvo Danmark og Idrætshøjskolen Århus.

Saling Academy Aarhus

www.melges24.com

content-loader
content-loader
content-loader